Fortnite verliest kijkers op Twitch

Elk kwartaal komt Streamlabs uit met een overzicht, hoe de populaire games en platformen het de afgelopen maanden hebben gedaan op vlak van livestreams. Ook keer kwamen ook de meest bekeken games aan bod.

Zo zien we onder meer dat de kijkuren van Fortnite, ondanks de vele updates in het spel, systematisch dalen sinds het derde kwartaal van 2018. In het laatste kwartaal van vorig jaar zou dit te wijten kunnen zijn aan de release van Call of Duty: Black Ops 4. Op 4 februari kwam dan weer Apex Legends uit, dat op twee maanden tijd 180 miljoen kijkuren wist te halen op Twitch. Hiermee is de battle royale shooter van Electronic Arts goed voor een derde plaats dit kwartaal.

Op de tweede plaats vinden we League of Legends terug, die met 298 miljoen kijkuren, Fortnite bijna terug heeft ingehaald. Opvallend is dat League of Legends daar maar een vierde van de streamuren voor nodig heeft, Riot Games rekent dan ook vooral op hun (grote) esports-competities die veel kijkers weten te lokken.

Hieronder nog een overzicht van de 20 best bekeken games op Twitch:

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password