Float met Final Fantasy XIV Online-thema onthuld tijdens Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Parade

Dankzij een geslaagde samenwerking met Sydney Gaymers werd FINAL FANTASY® XIV Online op zaterdag 2 maart de eerste videogame die als deel van een float deelnam aan Sydney’s Gay & Lesbian Mardi Gras Parade.

De float debuteerde tijdens de 2019 Parade Night, met inflatables van een Moogle, Cactuar en Cherry Bomb als blikvangers, en werd omringd door 80 leden van de community’s van zowel FINAL FANTASY XIV Online als Sydney Gaymers, die zich verzamelden onder de banner “Realms United”.

cid:33481d3c-bd53-4b53-bad5-f52bd9ad114c     cid:75e4bdcd-82e7-4171-9ffa-fc256f9ca428

De samenwerking werd aangekondigd in februari 2019 en viert de verbinding tussen de 2.600 personen sterke Sydney Gaymer-community in Australië en de hooggeprezen MMO. De aankondiging werd vergezeld door de volgende quotes:

“Sydney Gaymers is zeer verheugd over de samenwerking met FINAL FANTASY XIV Online voor de 2019 float met de titel Realms United. Het betekent heel veel voor ons om directe ondersteuning, bevestiging en erkenning van zo’n grote kracht in de industrie te krijgen. Het betekent ook veel om ondersteund te worden door een game waarin zoveel van onze community-leden en waarden vertegenwoordigd zijn. De FINAL FANTASY XIV Online-community discrimineert niet en respecteert ieders vrijheid en individuele waarden. Voor veel LGBTQI+-spelers bieden online community’s ruimte voor de ontwikkeling en het verkennen van persoonlijke identiteiten. Ze stellen ons in staat om contact te maken met anderen en onze waarden te vieren, en ze versterken het gevoel dat we niet alleen zijn. Sydney Gaymers zou zich geen betere sponsor kunnen wensen om te helpen bij het creëren van de meest ambitieuze float die we ooit hebben gemaakt.”

  • Organisator voor Sydney Gaymers, Peak Distapan
“Deze samenwerking was nooit gerealiseerd zonder de inspanningen van onze community. Toen FFXIV deelnam aan PAX Australia, ontvingen we van de Australische FFXIV-spelers het warmste onthaal en de grootste steun. Dit heeft ertoe geleid dat onze community en Sydney Gaymers nu hun krachten hebben gebundeld om deze samenwerking te realiseren. Dat vind ik geweldig om te zien, niet alleen als de verantwoordelijke voor FFXIV maar ook als een speler van de game. FFXIV is een andere wereld die online steeds groter en uitgebreider wordt. In die wereld worden mensen avonturiers, bekend als de Warriors of Light, en hebben ze de vrijheid om te doen wat ze willen. Samen met community’s over de hele wereld ga ik graag verder met het ontwikkelen van deze wereld.”
  • FINAL FANTASY XIV Online producer en director, Naoki Yoshida
De Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras werd dit jaar voor de 41e keer gehouden en is een jaarlijks, twee weken durend festival dat de kracht en diversiteit van de LGBTQI+-community viert, culminerend in een parade door het centrum van Sydney, Australië. Het bruisende extravaganza zet Sydney even stil om de schijnwerpers te richten op de levens, cultuur en creativiteit van de LGBTQI+-community. Sydney Gaymers deed in 2019 voor de vijfde keer mee aan de Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Parade.
Jimmy Verwimp
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief als shopmanager bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password