Final Fantasy VII

Final Fantasy VII
Final Fantasy VII
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Final Fantasy 7, iedereen kent hem, en zo goed als iedereen heeft hem gespeeld. Het verhaal van Cloud, Tifa en Sephiroth is aan niemand voorbij gegaan. Deze game was 1 van de allereerste 3D-RPG games dat is uitgekomen, Square-Enix (toen nog Squaresoft) had dan ook alles in deze game gestopt. Van beestige graphics (in die tijd toch) tot geweldige mechanics en een meeslepend verhaal.

Het verhaal gaat over Cloud, ex-SOLDIER, die aan de bak komt als extreme “milieuactivist” . Samen met Barret en Tifa zorgt hij ervoor dat de plannen van Midgar, de grote stad waarin ze wonen, gedwarsboomd worden. Midgar gebruikt namelijk de levensstroom van de planeet om de stad van energie te voorzien. Samen proberen ze dan ook deze plannen te dwarsbomen en stuiten ze op nog meer zotte dingen en mensen zoals Aerith (een bloemenmeisje in de sloppenwijken), Red XIII (een biologie-experiment van Hojo, de grote biologie-expert van Shinra), Cid (een gefaalde astronaut van Shinra), Yuffie (de lompste, belachelijkste dief die ooit geleefd heeft) en Vincent (een coole emo met een paar gespleten persoonlijkheden).

De gameplay van FF7 is free roaming, je kunt veel rondwandelen en je kunt bijna alle plekken waar je een keer bent geweest terug opzoeken. Het battle systeem is active-time battle, dit betekend dus dat je gauge vult tijdens battle en dat je dan pas abilities kunt gebruiken. Elke spell gebruikt ook mp (magic points). Je hebt ook Limit Breaks, deze speciale balken worden gevuld als je gehit word door enemies en unlocken een speciale ability die je kunt uitvoeren waarna de balk ook terug leeg wordt. Elk character heeft zijn eigen specifieke limit breaks en om ze allemaal te hebben zul je wel wat moeten grinden.

Final Fantasy 7 is een game waarbij je gigantisch veel uren speelplezier beleeft. Voor alle challenges te behalen zul je spijtig genoeg veel moeten grinden. Er zijn ook 3 Uber-bosses in de game waarbij je veel speciale dingen krijgt. Deze zijn gigantisch moeilijk om te verslaan maar wel leuk als je eens van een echte uitdaging houdt. Er zijn ook een paar speciale minigames bv. Snowboarden, Chocoboracing, Chocobobreeding, op duikboten schieten en nog veel meer. Je hebt zelfs een pretpark vol met deze minigames.

Leuke weetjes

  • Final Fantasy 7 was één van de eerste 3D rpg’s.
  • Final Fantasy 7 was het tweede meest verkochte spel op PS1 na Gran Turismo.
  •  Omdat ze zo een grote fans van Star Wars waren hebben ze twee characters Biggs en Wedge genoemd.

Gigantische Square-Enix fan. gamed regelmatig, vooral final fantasy , league of legends, heroes of the storm en diablo 3. 

1 Comment

  1. Ah Final Fantasy VII, mijn all time favorite FF game. Deze heeft mijn liefde voor RPG alleen maar sterker gemaakt destijds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password