Feature: Onze favoriete aanstaande games voor 2020

We zijn ondertussen alweer bijna aan het einde van de derde maand van 2020. Onlangs zijn alvast de eerste kleppers van het jaar verschenen zoals; Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons, Ori and the Will of the Wisps en Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX. Daar blijft het dit jaar natuurlijk niet bij. Hoog tijd dus om eens bij onze redactieleden te polsen naar welke games ze momenteel het meest naar uitkijken.

Jimmy

De game waar ik momenteel het meest naar uitkijk is er eentje die je niet zo snel in lijstjes zal tegenkomen. Niet dat het geen goede game is, maar er komen dit jaar zoveel top games nog uit dat deze mogelijks kan gaan verdrongen worden tussen al het andere game geweld. Het gaat hier om een remake van een topper, verschenen midden jaren 90. Deze game zal vast bekend zijn bij mijn leeftijdsgenoten, en andere gamers die destijds al actief waren. Ik kijk namelijk het meest uit naar de remasters van Command & Conquer en C&C Red Alert, die samen in één pakket zullen gaan verschijnen. Ik heb destijds uren besteed aan deze games, en vooral dan aan Red Alert. Bijgevolg zit ik vol ongeduld te wachten tot deze games op 5 juni in een nieuw jasje gaan verschijnen op pc. Ik ben alvast van plan om alle missies opnieuw uit te spelen, al zal de meeste tijd weer aan het online gebeuren besteed worden. Ik kan niet wachten om mijn medespelers genadeloos te verpletteren met mijn horde tanks!

Verder kijk ik natuurlijk ook uit naar zowel PlayStation 5 als Xbox Series X. Beide consoles heb ik alvast via mijn werk besteld. Op vlak van games kijk ik natuurlijk niet enkel naar C&C uit, maar ook naar de nieuwe Mirosoft Flight Simulator, De Resident Evil 3 remake en natuurlijk de Remake van Final Fantasy VII. Het zijn best veel remakes waar ik naar uitkijk. Maar tenslotte zijn het stuk voor geweldige games uit mijn gameverleden. Op gebied van games die geen remakes zijn wacht ik dan weer vol ongeduld op the Last of us II, Ghost of Tsushima en natuurlijk ook op Cyberpunk 2077.

Nolan

Natuurlijk staan Final Fantasy VII, The last of Us II en Cyberpunk 2077 ook in mijn lijstje, bij wie niet? Ik heb voor Final Fantasy zelfs een week verlof aangevraagd. Maar om niet verder in herhaling te vallen en wat andere games op te noemen dan mijn collega’s, ga ik Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 toch zeker wel vernoemen. Om eerlijk te zijn wist ik eerst niet dat er een eerste game van was, maar blijkbaar was deze toch een grote hit. En zeg nu eerlijk, een moderne open wereld waarin je een vampier kan spelen? Count me in. Jammer genoeg is deze uitgesteld naar een niet verder vernoemde datum, maar hopelijk mag ik deze nog steeds in 2020 verwachten.

Op vlak van multiplayer ben ik ook wel heel benieuwd, maar ook heel sceptisch naar Skulls & Bones. Een multiplayer game waarbij jij en je vrienden de piraat kunnen gaan uithangen en andere schepen naar de Filistijnen schieten. Dit klinkt allemaal als muziek in de oren, maar als het puur om online draait, ben ik de laatste tijd meer teleurgesteld geweest over hoe snel ik deze beu was. Ik hoop dat deze mij aangenaam kan doen verrassen. Verder wordt hier ten huize Nolan ook wel uitgekeken naar een paar indie games, namelijk Little nightmares 2 en Boyfriend Dungeon. Deze laatste is vooral voor mijn vriendin, hoewel ik ook wel enorm benieuwd ben naar hoe een dating simulator / dungeon crawler eruit gaat zien.

Niels

Final Fantasy VII. Dat is absoluut dé game waar ik het hardst naar uit kijk in 2020 en deze zal ook wel mijn Game of the Year gaan worden. Enfin, dat hoop ik toch heel erg hard. We zullen het over een kleine maand weten, hou de site maar in het oog voor een review hier rond. Maar ja, na het spelen van de demo heb ik best wel hoge hoop voor de remake. Van wat ik heb kunnen spelen zit er zoveel liefde in het spel en zijn zoveel kleine details bewaard gebleven. Op vlak van graphics mogen we daar al zeker iets prachtigs verwachten, maar ook de oortjes mogen mee genieten.

Waar men vaak over struikelt, is de andere manier van vechten. Weg met de turn-based battles en real time vechten. Toch niet helemaal. Ik ga het hier niet in detail uitleggen, maar er werd voldoende gedaan om zowel de fans van het originele als nieuwe fans te pleasen!

Natuurlijk ga ik niet enkel uitkijken naar één specifieke game. Ik kan ook niet wachten op Trials of Mana, de demo smaakte absoluut naar meer. Maar toch is er een game waar ik nog veel harder naar uitkijk. Welke game is dat dan? Wel, Cyberpunk 2077 uiteraard! Tijdens de demo preview op Gamescom 2019 was ik al helemaal verkocht, en het was dus even pijnlijk toen de game een delay kreeg. Maar liever een goede game dan iets half afgewerkt, toch? Hier heb ik ook hoge verwachtingen van CD Projekt RED, zeker na hun Witcher serie.

Verder zijn er nog enkele kleinere titels die op mijn radar staan, zoals Little Nightmares 2, Eastward, Digimon Survive en natuurlijk Hollow Knight: Silk Song. De voorgaande game was echt een geweldige Metroidvania titel met een zalige vibe! Hebben we het dan allemaal gehad? Neen, er zijn immers nog enkele titels waar ik naar uit kijk, maar waarvoor nog geen release datums vastliggen: Xenoblade Chronicles Definitive Edition, Zelda Breath of the Wild sequel, Metroid Prime 4, Detective Pikachu, Bayonetta 3 en Bravely Default II. Heel wat Nintendo exclusieve titels, niet verwonderlijk gezien mijn hart helemaal bij Nintendo ligt. Vroeger al, en nu nog steeds.

Kevin

Ik besef dat ik niet bepaald origineel ben door te zeggen dat mijn hoogtepunt van het jaar zal voorvallen op 10/04. Ja, ook voor mij zal de Final Fantasy VII Remake het hoogtepunt van het jaar zijn. De game staat al in pre-order sinds januari 2018. Sterker nog, toen de PS4 uitkwam had ik het voornemen om pas een console te kopen als het spel uitkwam en er hopelijk een limited editie van zou komen. Zowat iedereen zal zich nog wel herinneren dat de game al heel lang aangekondigd is en dat de planning ervan is opgeschoven tot het irritante toe. Gelukkig heb ik indertijd gekozen om de knoop door te kappen en mijn Playstation reeks verder uit te breiden met de FF15 limited editie. Maar we dwalen af. FF7 is dus zeker een hoogtepunt van 2020 voor mij.

Gelukkig heeft het jaar meer te bieden dan dat en dat hebben we al wat gemerkt. Ik keek enorm uit naar DBZ: Kakarot en de game van de super-populaire ‘One Punch Man’. De ene heeft mij aangenaam en de andere onaangenaam verrast. Ik ben en blijf echter een anime-liefhebber en kijk bijgevolg uit naar meerdere games die nog gaan volgen van het genre. Daar onder vallen op dit moment nog ‘Fairy Tail’, ‘Digimon Survive’ en ‘One Piece Warriors 4’. Ik ben echter iemand die onbekendere en nieuwere titels en reeksen een kans durft en wilt geven. Hierdoor kom ik vaker aangenaam dan onaangenaam verrast terecht. Zo kijk ik op dit moment uit naar ‘Sakura Wars’ en ‘Trials of Mana’. Wat dit zal geven kom ik, en bijgevolg jullie lezers, later op het jaar nog wel te weten.

Dylan

De game waar ik niet op kan wachten in 2020 is Cyberpunk 2077 zoals meerdere van mijn collega’s. Ik ben zelf nooit echt in de The Witcher serie ingedompeld, maar ben wel enorm fan wat CD Projekt Red al verwezenlijkt heeft in de gaming industrie! De gameplay trailers die over het internet verspreid staan doen me praktisch watertanden.

De tweede grote titel die staat te wachten op mij is The Last of Us 2. De eerste game van deze reeks heeft me op zoveel verschillende vlakken geraakt dat dit voor mij makkelijk één van de beste games is die ik heb gespeeld. Als ik de trailers moet geloven zal deze zelfs nog brutaler zijn als de vorige, can’t wait! Naast deze twee zijn er ook nog Marvel’s Avengers, Watch Dogs Legion, Dying Light 2, Final Fantasy VII Remake en Ghost of Tsushima die op mijn lijstje staan. Enorm benieuwd wat 2020 ons verder nog zal brengen! Hopelijk lossen ze eindelijk iets over God of War 2 of Spider-Man 2! Fingers crossed.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password