Facts 2016: mijn eerste keer

Toen ik deze post wilde schrijven, wilde ik vooral mijn verhalen over mijn eerste keer Facts met jullie delen. Ik wilde jullie vertellen over wat ik heb meegemaakt op de conventie, wat er allemaal is gebeurd, maar… die ene zaterdag was zo groot en onverwacht, dat ik nu nog steeds een overweldigend gevoel hebt. En daarom raad ik je aan, als je echt wil weten wat ik er heb meegemaakt, om zelf naar Facts te gaan. Zelfs als er niemand is die met je mee wil gaan. Doe aan cosplay (of niet) en je vindt sowieso ginds wel iemand waar je je dag mee kan starten. Ik ben er zeker van dat je dag voorbij is. Je hoeft niet continu met dezelfde persoon rond te lopen. Af en toe er alleen door lopen is ook amazing. Niemand die je bekijkt als een rare snuiter, want je bent één van hen.

Facts

Eind augustus kocht ik samen met mijn zus en haar vriend een cosplay-ticket voor Facts. Ze vertelde al jaren verhalen over Facts en Antwerp Convention, dat ik besloot om ook een keer te gaan. Ik wilde ook zelf verhalen kunnen vertellen. Omdat ik een cosplay-ticket kocht, moest ik uiteraard ook verkleed gaan. Ik besloot vrij snel dat het thema Sims ging zijn. Van alles liggen opzoeken op internet, van alles uitgewerkt te hebben in mijn hoofd was het plots zondag 16 oktober. Ik had nog niets gemaakt en die zaterdag ging ik al naar Facts. Wel had ik een volle agenda voor elke weekavond. Na een bijna zenuwinzinking kreeg ik het toch voor elkaar om een plumb bob (het typerende groen van de Sims) in elkaar te steken.

 photo Facts 1_zpskwioi4l9.jpg

De dag zelf stond ik op om 6u, want ik ging tijd nodig hebben voor mijn make-up. Enkel oogmake-up, dat wel, maar ooit al eens geprobeerd een winged eyeliner te zetten? Nee? Da’s dus niet simpel. Met een pincet en een haarspeld lukte het uiteindelijk en was ik best trots op wat ik er had staan. Mijn moeder gaf zelfs een compliment 🙂 Ik printte nog snel (door de tijd en zenuwen duurde het wel langer dan ik wilde) een tekstballon met het logo van Facts op. Ik reed met de auto naar Londerzeel, waar mijn zus en vriend waren, om daar gezamelijk een trein te nemen. In de trein knipte ik de tekstballon uit, verstevigde ik dit en maakte ik het vast aan een stokje (met ducttape!). Om 10u stonden we al aan te schuiven op de parking van Flanders Expo, samen met enkele Fairly Odd Parents, Doctors, een Rainbow Unicorn, Harley Quinns, scholieren van Zweinstein, …

 photo Facts 2_zpss8yxkeln.jpg

Zelfs in de rij merkte je gewoon, dat als je je verkleed had, dat je niet vreemd bekeken werd door mensen die ook in die rij stonden. Het ging eerder van: “oooooooh da’s kei goed gedaan” tot “oh die heeft dat ook :D” Aanschuiven was nog nooit zo leuk, behalve dat ik heel dringend naar de wc moest. En toen was het zover, ik mocht mijn eerste stappen in de wondere wereld van Facts zetten. Oh jongens, het is zo groot, dat ik echt overweldigd was (nog steeds). Ik heb heel de dag genoten van alles rondom mij. Af en toe keek ik naar wat de standjes verkochten, maar ik keek vooral naar de mensen rondom mij. Kostuums waar uren, weken tot zelfs maanden werk in hebben gezeten. En die make-up van zoveel mensen (sommigen waren zelfs met SFX gedaan), oh jongens, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn. Ik heb mijn ogen er uit gekeken, er was zoveel te zien dat ik die late namiddag in de trein geslapen heb. Zo moe was ik. Oké, ook een beetje van het wandelen in de hallen (de dag erna voelde ik dat zeer goed in mijn benen), maar vooral door de sfeer die er hing. Zelfs zondag genoot ik na van wat ik die zaterdag gezien had (en elke keer ik de foto’s zie of aan Facts denk).

 photo Facts 3_zps4vhkwdam.jpg

Ik maakte enkele foto’s van mensen die er rond liepen, maar dit is echt een zééééééééér kleine selectie van de cosplayers en geven totaal niet weer van wat Facts echt is. Er waren er zoveel, allemaal uniek.. En ik vond het veel leuker om op een punt stil te staan (niet in de weg van anderen) en gewoon rondom me te kijken. Om te zien hoe bepaalde cosplayers met de grootste glimlach op de foto gingen, hoe bepaalde cosplayers gewoon kei veel plezier hadden en hoe cosplayers ook echt hun karakter waren. Het was gewoon veel leuker om het zo in me op te nemen dan op een foto vast te leggen. Maar ik weet nu al dat ik er zo snel mogelijk terug naar toe wil. Misschien al in april, anders een jaar later. Maar ik ga zeker nog naar Facts of naar Antwerp Convention. Want boy, that feeling… Heerlijk gewoon. 🙂

 photo Facts 4_zpstvveirxx.jpg

Bovenstaande foto’s werden met toestemming gemaakt en geplaatst.

Diskettes, 'uren' wachten tot een spel laadde, joysticks, ... zo begon Karen met een Amiga haar reis in de gamingwereld. Op dit moment, na enkele upgrades van computers, horen Counter-Strike:Global Offensive, Sims en Mario Kart tot haar lieveling games. Naast deze games staat ze ook altijd open voor een leuk gezelschapsspel.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password