Facebook lanceert Gameroom

Facebook heeft vandaag een gameplatform voor Windows-pc’s gelanceerd. In Gameroom zijn zowel webgames als offline games beschikbaar.

Met Gameroom lijkt Facebook zich te willen positioneren als mainstream-alternatief naast Steam van Valve. Dat heeft ruim 100 miljoen gebruikers en is voor de meeste fanatieke pc-gamers een belangrijke webwinkel en gamebibliotheek.

In Gameroom staan in eerste instantie vooral veel spellen die al binnen Facebook gespeeld konden worden. Het wordt vanaf volgend jaar echter ook mogelijk om vanuit de ontwikkelaarssoftware Unity games direct naar Gameroom te exporteren.

De allerbekendste gametitels zullen voorlopig niet in Gameroom beschikbaar zijn; spellen mogen maximaal 200 MB groot zijn, al kunnen in individuele gevallen games tot 500 MB worden toegelaten. Facebook krijgt 30 procent van alle inkomsten uit Gameroom. De rest gaat naar de ontwikkelaar.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password