F1 22 is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar

Codemasters en Electronic Arts Inc hebben vandaag EA SPORTS F1 22 uitgebracht: de officiële videogame van het 2022 FIA Formula One World Championship. De game is verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin en Steam. Dit jaar maken revolutionaire nieuwe auto’s hun opwachting die zijn ontworpen om racing nog intenser te maken. Ook is de introductie van de Miami International Autodrome een feit en daarnaast kunnen spelers updates verwachten voor circuits in Spanje, Australië en Abu Dhabi. Om de lancering van de game te vieren heeft EA SPORTS de handen ineen geslagen met Scuderia Ferrari’s Charles Leclerc om hieronder  een uniek kijkje in het leven van een Formula 1-coureur van wereldklasse te geven:
F1 22 zit boordevol technologische innovaties, waaronder vernieuwde physics, verbeterde besturing en bandmodellen die nog nauwkeuriger reageren op gebeurtenissen tijdens de race. Ook is Adaptive AI toegevoegd: een instelling die het niveau van AI-coureurs aanpast, zodat nieuwe spelers altijd competitief deel kunnen nemen. Spelers die met de PC-versie van de game aan de slag gaan hebben bovendien de mogelijkheid om zowel de singleplayer als multiplayer-modi in VR te ervaren. De adrenaline die coureurs in het echte leven vanuit hun cockpits ervaren komt op deze manier dichterbij dan ooit en dankzij de kracht van virtual reality wordt het gevoel van snelheid nog realistischer overgebracht.

“F1 22 is een gebalanceerd racepakket voor spelers van alle niveaus. Dankzij de authentieke presentatie van deze Formula 1-game kunnen zij race-momenten verwachten vol met uitdagingen, realisme en adrenaline”, zegt Lee Mather, F1 Senior Creative Director bij Codemasters. “De physics, presentatie en besturing hebben de grootste veranderingen ondergaan in de geschiedenis van de franchise. Ook zijn er verschillende innovatieve opties toegevoegd die aansluiten bij een Formula 1-lifestyle. We kunnen niet wachten om spelers te verwelkomen in deze spannende wereld van Formula 1 en hen dichter bij de sport te brengen dan ooit tevoren.”

Authenticiteit is altijd van groot belang binnen de franchise, maar F1 22 gooit daar nog een schepje bovenop met de introductie van interactieve en cinematische features, waaronder ‘Immersive’ en ‘Broadcast’-opties tijdens pitstops, formatierondes en safety car-momenten. Daarnaast is er flink gesleuteld aan de audio. Zo is het commentaar tijdens de races opnieuw opgenomen en is de hoeveelheid teams van commentatoren uitgebreid om nog meer regio’s te kunnen voorzien van realistisch commentaar. De game wordt ondersteund door dynamische muziek en voor de allereerste keer in de geschiedenis van de franchise is er een gelicenseerde soundtrack die toonaangevende artiesten en nieuw talent uit de wereld van EDM bevat.

De game introduceert F1 Life: een nieuwe social hub die spelers meeneemt naar het leven van een coureur buiten het circuit. De hub fungeert niet alleen als Multiplayer-lobby, maar ook kunnen spelers in deze gepersonaliseerde ruimte pronken met hun verzameling supercars, accessoires en trofeeën die zij hebben verdiend door in-game uitdagingen te voltooien, levels omhoog te gaan met de Podium Pass of hebben aangeschaft via de brand shop en in-game winkel. De acht supercars brengen nieuwe gameplay-uitdagingen met zich mee, waaronder driften en duels, en deze kunnen worden gebruikt om los te gaan op de Pirelli Hot Lap-feature, die het onderdeel nabootst dat vroeg in het raceweekend plaatsvindt.

Naast deze in-game innovaties breidt F1 22 zijn features uit met de terugkeer van Mijn Team, inclusief drie startpunten, de geprezen carrièremodus (waarin de speler maar liefst 10 jaar doormaakt) met functionaliteiten voor twee spelers en Multiplayer, inclusief offline split-screen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password