Electronic Arts kondigt The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth aan

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat ze een samenwerking is aangegaan met Middle-earth Enterprises, een divisie van The Saul Zaentz Company, voor de ontwikkeling van een nieuwe free-to-play mobiele game. The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth is een Collectible Role-Playing Game (RPG) dat zowel fans als nieuwe doelgroepen kennis laat maken met de fantasie en het avontuur van In de ban van de ring. The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth is de nieuwste uitbreiding voor de groeiende mobiele portfolio van Electronic Arts, waarmee het bedrijf uitzonderlijke spelervaringen en toonaangevende live services levert en wereldwijd meer spelers op meer platforms bereikt.

“We vinden het ongelooflijk spannend om voor de volgende generatie mobiele role-playinggames samen te werken met The Saul Zaentz Company en Middle-earth Enterprises”, aldus Malachi Boyle, Vice President of Mobile RPG bij Electronic Arts. “Het team zit boordevol fans van In de ban van de ring en De Hobbit, en elke dag combineren ze hun enorme passie en talenten om een authentieke spelervaring voor spelers neer te zetten. De combinatie tussen realistische graphics, cinematische animaties en gestileerde illustraties laat spelers opgaan in de fantasie van Midden-aarde, waar ze kunnen duelleren met hun favoriete personages.”

“We vinden het fantastisch om opnieuw met Electronic Arts samen te werken. Dit keer brengen we een mobiele game uit voor de fans dat volledig is geïnspireerd door Midden-aarde, zoals beschreven in de literaire werken van J.R.R. Tolkien”, aldus Fredrica Drotos, Chief Brand & Licensing Officer bij Middle-earth Enterprises (SZC). “Het is een eer om met het getalenteerde team van Capital Games te werken. De kennis en liefde voor het achtergrondverhaal zijn overal voelbaar.”

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth bevat realistische verhaalvertelling, turn-based gevechten, diepgaande collectiblesystemen en een brede selectie personages uit het enorme universum van In de ban van de ring en De Hobbit. Spelers vechten zich door iconische verhalen uit de wereld van Tolkien en nemen het op tegen het grote kwaad van Midden-aarde.

Electronic Arts heeft een bijzondere relatie met het Tolkien-universum en heeft pc- en console-titels geleverd die zijn gebaseerd op de boeken en films. The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth, dat actief wordt ontwikkeld door Capital Games (een ervaren team van experts in het mobiele RPG-genre), is de eerste mobiele game die door Electronic Arts wordt ontwikkeld op basis van de verhaallijnen, locaties, personages en achtergrondverhalen uit de literaire werken In de ban van de ring en De Hobbit .

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth wordt naar verwachting deze zomer aan een beperkte regionale bètatest onderworpen.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password