Een iconische schurk herboren – World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic komt op 27 september uit

Vanop de bevroren troon van de Icecrown Citadel, leidt de Lich King Arthas Menethil—ooit een gevreesde paladijnprins gecorrumpeerd door een misleden ijver om zijn volk te redden koste wat het kost— zijn leger van levende doden in een oorlog tegen de inwoners van Azeroth. Blizzard Entertainment kondigde vandaag aan dat de troepen van de Horde en de Alliance een nieuwe kans zullen krijgen om een gepast einde te maken aan een van World of Warcraft’s meest iconische schurken vanaf 27 september, wanneer het bedrijf Wrath of the Lich King Classic, de autentieke recreatie van WoW’s geprezen tweede uitbreiding gratis uitbrengt voor alle spelers met een actief abonnement. Deze uitbreiding komt wereldwijd uit om 15:00u Amerikaanse tijd en zal beschikbaar zijn op elk World of Warcraft: Burning Crusade Classic rijk.

Om de Lich King te confronteren, zullen spelers vertrekken op een verraderlijke reis door de bevroren bossen en besneeuwde bergtoppen van het Northrend-continent de grootste landmassa die Blizzard ooit heeft toegevoegd aan het spel door een uitbreiding (tot de release van World of Warcraft: Dragonflight binnenkort). Daar zullen ze de meest adembenemende vistas en geliefde verhaallijnen in heel Warcraft ervaren terwijl ze moeizaam vooruitgang boeken in hun poging om de Ijskroon te breken en één van Azaroths grootste bedreigingen te verslaan.

“De epische momenten in Wrath of the Lich King Classic geven ons ijzige omgevingen, unieke dungeons en invallen, en een aangrijpend einde aan het verhaal van Prins Arthas”, zei World of Warcraft executive producer Holly Longdale. “Dit alles en meer maakt het voor veel van onze spelers en onszelf bij Blizzard een favoriet. We kijken ernaar uit om een authentieke ervaring te voorzien aan onze teruggekomen veteranen en een fantastisch avontuur voor nieuwkomers die Azaroth voor de eerste keer verkennen”.

Met deze uitbreiding komt ook de geduchte Death Knight-heldenklasse mee. Deze is beschikbaar voor alle spelers en begint vanaf level 55. Als voormalige kampioenen van de Lich King, overwinnen Death Knights hun vijanden door het gebruik van zwarte magie en runenkrachten. Ook komt de oorspronkelijke editie van het World of Warcraft-prestatiesysteem terug. Daarin roemen we een hele resem aan prestaties van spelers in de game en ontdekken we de Inscription profession, die spelers de mogelijkheid geeft om hun krachten te versterken met glyphs die hun uiterlijk kunnen veranderen en de eigenschappen van hun spreuken en krachten aanpassen.

Spelers zullen hun vaardigheden en nieuwe krachten kunnen testen in de 13 memorabele dungeons van Wrath of the Lich King, zoals Ahn’Kahet: Het Oude Koninkrijk, waar ze tegenover de volgelingen van de Oude God Yogg-Saron komen te staan, en de ziekelijke Culling of Stratholme herbeleven: de tragische gebeurtenis in de geschiedenis van Warcraft die de val van Prins Arthas veroorzaakte. Zij die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging, kunnen deelnemen aan de 9 Raids die voorkomen in de uitbreiding, zoals de geüpdatete versies van Naxxramas en Onyxia’s Lair uit de World of  Warcraft van voor de uitbreiding, en natuurlijk ook de Icecrown Citadel, waar het verhaal van de Lich King een filmisch einde bereikt.

In de aanloop naar de release kunnen spelers Joyous Journeys ervaren. Een 50%-bonus-XP-evenement dat zal duren tot de release van Wrath of the Lich King Classic op 27 september. Voorafgaand aan de release zullen alle WoW-spelers de mogelijkheid krijgen om één Death Knight per rijk te creëren die ze tot level 70 kunnen brengen doorheen de Burning Crusade Classic™ content tot 27 september. Daarbovenop zullen spelers ook optionele upgrades kunnen aankopen met onder andere nieuwe cosmetische items en een level 70 character boost voor diegene die nog geen personage van hoog niveau zouden hebben.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password