EA organiseert Apex Legends Global Series Year 2 Championship van 7 t/m 10 juli

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat het Apex Legends Global Series (ALGS) Year 2 Championship van 7 t/m 10 juli wordt gehouden in de PNC Arena te Raleigh, North Carolina. Voor het eerst in de geschiedenis verwelkomt het ALGS Championship een live publiek om de toonaangevende internationale esports-competitie te ervaren.

Apex Legends op een competitief niveau blijft momentum winnen en bereikt meer fans dan ooit tevoren. Eerder deze maand nog braken de ALGS Split 2 Playoffs in Stockholm, Zweden de kijkcijferrecords van alle eerdere EA Esports-evenementen. De ALGS Split 2 Playoffs-finale had gemiddeld 539.000 kijkers per minuut op viewing parties en officiële ALGS-kanalen. Kijkers consumeerden meer dan 10,3 miljoen uur aan live content tijdens het driedaagse toernooi. Het merk Apex Legends vierde onlangs ook andere grote mijlpalen, waaronder de langverwachte lancering van Apex Legends Mobile en de release van Season 13 (beter bekend als Saviors) op console en pc.

“Het introduceren van ALGS in de PNC Arena is een belangrijke mijlpaal voor het merk Apex en geeft aan hoe de titel in de competitieve scene is blijven groeien”, aldus John Nelson, Sr. Director en Commissioner, Apex Legends Esports bij EA. “Het ALGS Championship is een ware ode aan fans, en we kijken ernaar uit om de eerste live ALGS Championship-ervaring ooit te organiseren voor onze community van spelers en de inwoners van Raleigh.”

De PNC Arena biedt een onderkomen aan 40 van de beste Apex Legends-squads ter wereld, terwijl ze strijden om een prijzenpot van 2 miljoen Amerikaanse dollar en de felbegeerde ALGS Championship-titel. Voor het eerst in de geschiedenis kan de ALGS-community bij elkaar komen om hun favoriete squads live toe te juichen in de PNC Arena te Raleigh, North Carolina. In de ruimte van 65.000 vierkante meter kunnen duizenden fans van over de hele wereld zich verzamelen voor de grootste ALGS-competitie tot nu toe.

“We zijn verheugd om samen te werken met Electronic Arts om hun eerste Apex Legends Global Series Championship te organiseren voor een live publiek”, aldus Don Waddell, PNC Arena en Carolina Hurricanes President. “We presenteren met trots een verscheidenheid aan sport- en entertainmentevenementen in de PNC Arena en kijken ernaar uit om onze allereerste grote esports-competitie te organiseren. De ALGS Championship geeft ons de mogelijkheid om mensen van over de hele wereld kennis te laten maken met Raleigh en de PNC Arena.”

Als aanvulling op de wedstrijd in de arena biedt het ALGS Championship een interactieve-ervaring voor het digitale publiek. Door een combinatie van geavanceerde uitzen

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password