Duik in het verhaal van Ember Knights met de nieuwe openingscinematic

Asmodee Digital en Doom Turtle hebben vandaag de openingscinematic voor Ember Knights gedeeld, hun aankomende rogue-lite avontuur. In de video krijgen spelers een glimp te zien van het meeslepende verhaal dat hen te wachten staat en leren ze meer over de gevaren die het universum bedreigen dat zij moeten helpen redden. Ember Knights zal op 20 april beschikbaar zijn in early access op PC Steam.

In dit intense pixel-art avontuur kruipen spelers in de huid van de Ember Knights, machtige legendarische helden die zich alleen manifesteren als de wereld in groot gevaar is. In opdracht van Esper, de Wachter van de Nexus, moeten spelers zich een weg vechten door de Primeval Worlds om Praxis te stoppen en het universum te redden.
Naarmate het spel vordert, zullen spelers ontdekken hoe Praxis, die ooit Esper’s beste vriend was, veranderde in een gekke tovenaar nadat Esper door de Architect werd gekozen om de nieuwe Bewaker van de Nexus te worden. Gekwetst en boos zwierf Praxis door de Primordiale Werelden voor ze een donkere plek in het heelal vond. Daar begon hij zijn wraak te plannen en zijn eigen versie van de Nexus te bouwen, duistere plannen makend.

Na eeuwen van afzondering is Praxis teruggekeerd, en zijn hele wezen is verteerd door woede en wrok. Zijn horden bijeenroepend, lanceert hij een verschrikkelijke aanval op de Nexus om wraak te nemen op hen die hem verraden hebben en hen tot as te reduceren. In een laatste poging verzamelt Esper zijn overgebleven krachten om de Ember Knights op te roepen.

Met zijn retro pixel-art wereld, zal Ember Knights spelers onderdompelen in een vurig 16-bit avontuur. Spelers zullen zich met de punt van hun wapens een weg moeten vechten door de verschillende levels van Ember Knights. Alleen of met maximaal drie vrienden, zullen de legendarische krijgers proberen te zegevieren over al hun vijanden. Het spel bevat gevechten in hack’n’slash-stijl waarin spelers perfect getimede aanvallen moeten beheersen om hun vaardigheden te gebruiken om alle vijanden te verslaan. Met meer dan een dozijn verschillende vaardigheden, wapens en relikwieën, kunnen spelers honderden verschillende combinaties maken om hun speelstijl aan te passen.

Gedurende de Early Access periode zal Doom Turtle blijven werken aan het spel met de steun van Asmodee Digital. De studio zal regelmatig patchen en nieuwe inhoud toevoegen, zoals nieuwe wapens, vaardigheden, relikwieën, vijanden, bazen, werelden, functies en meer. Doom Turtle zal blijven werken aan Ember Knights in samenwerking met de gemeenschap door middel van feedback.

Ember Knights zal op 20 april 2022 in early access beschikbaar zijn op PC (Steam). Spelers kunnen het kopen voor €14,99. Het spel ondersteunt zowel toetsenbord- als muisbediening, maar het gebruik van een controller wordt aanbevolen voor de ultieme spelervaring. Ember Knights zal speelbaar zijn in single player of lokale & online co-op voor maximaal vier spelers.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password