Dit was Dag 1 van Heroes Comic Con & Made in Asia 2022

Wie als superheld boven Brussels Expo zou kunnen vliegen, zou een enorme massa aan popcultuurfans zien joelen in shows, bibberen van opwinding bij de wereldberoemde gasten en breed glimlachen bij indrukwekkende decors, in een vlaag van nostalgie. Aziatische popcultuur (anime, manga, K-pop) en Westerse popcultuur (films, series, games) stonden centraal in dit alternatieve festival, dat dit weekend met plezier de fans op een piëdestal plaatst in Brussels Expo.

Duizenden cosplayers die als hun favoriete held of slechterik verkleed komen, een extreem gedetailleerd Millennium Falcon-decor, levensechte filmattributen,… Fictie kwam op meerdere manieren tot leven in Brussels Expo dit weekend. Om nog maar te zwijgen van de vele acteurs die uit hun scherm kwamen springen en wereldberoemde artiesten met zwartgekleurde vingers hun comic-tekeningen vormgaven.

Het is iets wat van op afstand gek en buitenaards lijkt, tot je er middenin zit. Dit is een foto- en videoverslag van hoe het ongeveer voelt, van wat er gebeurt als je de culturen van oost en west samenbrengt en die kleurrijke clash vrolijk documenteert. Een bloemlezing van passie en nostalgie.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password