Disney breidt gametak van Lucasfilm uit voor Star Wars-projecten

Verschillende vacatures op de Disney-site wijzen op grote plannen rondom de ontwikkeling van Star Wars-games door Lucasfilm Games.

Disney zoekt onder andere een producer voor meerdere Star Wars-games op PlayStation, Xbox, Switch, pc en Mac. Hiernaast worden ar, vr en mobiele platforms genoemd. Sollicitanten moeten meer dan zes jaar ervaring hebben met gameontwikkeling en een passie voor Star Wars en andere Lucasfilm-IP hebben. Het is nog onbekend of dit gaat betekenen dat Disney een eigen gameproject gaat starten of dat de functies ondersteunend zijn bij partnerstudio’s.

Disney sloot in 2013 de ontwikkelstudio LucasArts in zijn geheel te sluiten, waardoor 150 medewerkers werden ontslagen. Games als Star Wars 1313 en het nog niet aangekondigde Star Wars: First Assault waren daarmee geannuleerd. Het lijkt er niet op dat de LucasArts-naam weer wordt gebruikt.

De huidige licentiehouder van Star Wars-games is EA, die behoorlijk onder vuur kwam te liggen door de controverse rondom Star Wars Battlefront 2. Disney-CEO Bob Iger vertelde in februari aan aandeelhouders echter dat ze een goede relatie met EA hebben en dat ze geen interesse hebben om zelf weer terug te keren naar gameontwikkeling.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password