Diablo werkt samen met kunstschilder Adam Miller om demonische kunst naar kathedraal in Frankrijk te brengen

De strijd om de zielen van Sanctuary bereikt nieuwe hoogten! Kunstenaars hebben het plafond van een ontwijde kathedraal in Frankrijk getransformeerd met de demonische kunst van Diablo IV, het volgende deel in de genrebepalende videogame-serie. De installatie maakt deel uit van een campagne waarbij de wereldberoemde barokkunstenaar Adam Miller samenwerkt met MJZ-regisseur Henry Hobson, Charles Dance, bekend van Game of Thrones, en Blizzard Entertainment om de centrale beelden en scènes van het spel tot leven te brengen in een werkelijk gotische omgeving.
 

DETAILS VAN HET DEMONISCHE MEESTERWERK

  • De 48 meter lange muurschildering is een conglomeraat van 20 unieke schilderijen die het antieke plafond en de koepel bedekken, samen met een massieve muurschildering langs de achterwand. “Dit is een zeer uniek project,” zei Adam Miller, “Het is een prachtige kans om in een omgeving als deze op deze grote schaal figuratief te kunnen schilderen.” Om dit te bereiken, schilderden Miller en zijn team op canvas voordat ze deze in de kathedraal installeerden om hetzelfde uiterlijk te bereiken als iconische historische muurschilderingen in de trant van Caravaggio en Michelangelo.
  • Bij de installatie hoort een gefilmde reis door de kathedraal. De film, geregisseerd door Henry Hobson en ingesproken door Charles Dance van Game of Thrones, is zo gemaakt dat kijkers de ruimte, het kunstwerk en de gevolgen van het gevecht zelf kunnen voelen. “De unieke wereld van Diablo is een geweldige speeltuin om als regisseur te beleven – sluipende spanning, donker, dreigend, omlijst door een ontzagwekkende artistieke visie. Met Adams werk als basis, de unieke klassieke ruimte ‘verbasterd’ door Adams renaissance-universum, met lagen van mysterie en afleiding van de wereld terwijl er een strijd woedt in de ruimte, was het een betoverende ervaring. Immers, waar kun je als storyteller beter spelen dan binnen het canvas van een rijkelijk geconstrueerde videogamewereld?” zei Hobson. Terwijl de camera langs de muren reist, kunnen de kijkers de vijf klassen van Diablo IV volgen terwijl ze in gevecht zijn met de krachten van het kwaad in de ultieme strijd tussen Licht en Duisternis. Als onderdeel van deze campagne is ook een video achter de schermen vrijgegeven:
    https://blizzard.gamespress.com/Cathedral-of-Diablo 

Bovendien krijgt een selecte groep gelukkige gamers de kans om opgenomen te worden in het kunstwerk zelf. Gamers die aanmerking komen en die in maart in de Open Beta springen, krijgen de kans om geselecteerd en geschilderd te worden in hun eigen scène als een Diablo-held die de strijd aangaat met het kwaad van Lilith. Iedereen krijgt dan een video van Adam die hem in het kunstwerk schildert. Om deel te nemen aan de wedstrijd en de volledige promotieregels te lezen, ga je hier heen.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password