Deze internetsnelheid heb je nodig voor Google Stadia

Stadia, de cloud game streaming service van Google, staat of valt min of meer met de internetsnelheid van de gebruiker. Tijdens een interview is nu onthuld welke internetsnelheden aangeraden worden voor de verschillende prestaties die Stadia kan leveren qua resolutie en framerate.

Voor 1080p 60fps wordt 25 megabits per seconde aangeraden, terwijl dat voor 4K 60fps opgetrokken wordt naar 30 megabits per seconde. In principe goed doenbaar dus, al blijft het afwachten wat dit allemaal in de praktijk gaat geven, niet in het minst wat latency betreft.

Over de vereisten voor 8K 120fps, die men op termijn ook wil voorzien, is voorlopig nog niets gezegd. Wel is duidelijk dat de resolutie en framerate on-the-go aangepast wordt op basis van infrastructuur van de gebruiker, om zo de best mogelijke ervaring te bieden.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password