De week van Gamebrain [#94]

Het is alweer een weekje met erg mooi weer geweest. Perfect dus om enkele mooie wandelingen te maken, je foto camera boven te halen en genieten van de lente. Dit is precies wat onze redactie heeft gedaan, al hebben we natuurlijk ook de tijd gemaakt om toch nog enkele games te spelen. 

Jimmy

Ondanks dat het voor mij weer een drukke week was, heb ik toch wat meer tijd kunnen vrijmaken om te gamen. Deze tijd heeft zich meteen ook geuit tot een review over Rain on your Parade. Zoals je in onze  review kan ontdekken gaat het hier om een geinig puzzelspelletje waarin een ondeugend wolkje de hoofdrol speelt. Een aanrader voor als je een wat luchtiger game tussendoortje zoekt.

Een andere game waar ik deze week mijn tanden heb ingezet is Resident Evil 7. Ik had de game al enkele jaren liggen, maar op één of andere manier ben ik nooit echt into the game geraakt. Mogelijks lag het aan het feit dat ik de game in VR speelde, en dit mij wat uit de game haalde, geen idee eigenlijk. Op zich vind ik het vreemd want het is een game die zich perfect verleent om in VR te spelen.  Helaas werkten de jump scares en andere horror momenten niet echt op mij in, waardoor de game zijn effect op mij miste. De afgelopen week heb ik de game toch weer een kansje gegeven, en deze keer zonder VR. Deze keer ben ik gelukkig wel in de game gezogen geraakt op vlak verhaal en setting, helaas vind ik de game op geen enkel punt eng. Ik vrees dat ik net iets teveel gewent ben op het gebied van horror. Gelukkig weet de game mij desondanks wel te boeien, waardoor ik deze eindelijk toch eens ga uitspelen. Dan ben ik toch nog net op tijd klaar voor deeltje 8 dat binnenkort zal verschijnen. Tot slot heb ik met vrienden nog enkele ritjes in  Forza Horizon 4 uitgereden, en zijn we een avondje of twee gaan knallen met Call of Duty.

Robin

Mijn week zat boordevol games. Allereerst heb ik eindelijk een game, die al heel lang in mijn kast stof lag te vergaren, uitgespeeld of beter gezegd level 30 bereikt…The Division 2. Ondanks dat het een behoorlijk repetitieve game is heb ik me er echt wel mee geamuseerd en begon ik steeds beter mijn aanvallen te plannen.

Maar het spel van de week is zonder twijfel MLB 21 THE SHOW. Ik had links en rechts al de nodige gameplay zien passeren en raakte toch wel geïnteresseerd om deze sport, die ik enkel kende van tijdens de turnlessen in mijn jonge jaren, echt eens een kans te geven. Nochtans had ik dat al twee jaar eerder kunnen doen want MLB 19 was ooit een PS Plus game maar om een of andere reden is die game nooit verder geraakt dan de downloadfase.

Inmiddels begin ik het spel aardig onder de knie te krijgen en heb ik zelfs al enkele baseball wedstrijden gekeken op YouTube om alle ins and outs, zoals dat dan zo mooi heet, te begrijpen en toe te passen.
Kauwgom in de mond, petje op en een speelgoedballetje van onze kat bij de hand om af en toe m’n worp te oefenen door de living om dan uit te pakken met een geplaatste curveball in het spel. Je merkt het… Helemaal verkocht en jullie mogen dan ook weldra de review verwachten.

En omdat er laat op de avond ook nog uurtjes overschieten ben ik samen met de vrouw des huizes begonnen aan The Dark Pictures Anthology:Little Hope. Ik kan de review van Nolan dan ook volmondig bijtreden. Ook dit is een absolute topgame. Spanning vanaf de eerste seconde en ook al is de besturing van de vijf protoganisten aan de stroeve kant, het verhaal, de grafische pracht en het maken van keuzes maken dit ruimschoots goed.

Stilaan zou je dan toch denken dat de game week nu wel rond is maar er moet ook nog tijd vrijgemaakt worden voor een andere reviewgame, Moto GP 21. Kijk zeker ook uit naar deze review!

Nolan

Na mijn review van Oddworld: Soulstorm heb ik mij terug volledig in de wereld van Dark Souls 3 gestort. Aangezien ik al redelijk dicht tegen het einde zat, dacht ik deze even snel uit te spelen. Al snel had ik door dat twee games van het frustrerende kaliber achter elkaar geen goed plan was. Dus besloot ik om mij weer even te storten op een spel dat minder moeilijk was. Deze keer had ik mijn zinnen gezet op Phoenix Wright: Ace Attorney, een visuele novelle waarbij je advocaat speelt die allerlei rechtzaken moet zien te winnen. Klinkt allemaal heel simpel, maar is het toch niet echt. Zo moet je op de exacte moment het juiste bewijs kunnen voortonen, anders kan het zijn dat je cliënt schuldig zal worden bevonden. Een visueel prachtig spel met super uitgewerkte personages. Dus wie het niet erg vindt om tijdens een spel veel te lezen, is deze echt een aanrader.

Dylan

De maand april is voor mij goed gevuld met review titels. Deze week heb ik me voornamelijk bezig gehouden met de nieuwe Nier Replicant ver.1.22474487139… De remake van de oude Nier game van 2010 waarvan de review vanaf vandaag online staat! Als je wil weten waar deze vreemde titel vandaag komt en wat dit allemaal betekent, kan je dit in mijn review vinden. Verder ben ik voornamelijk bezig met 3 kleinere titels voor deze maand. De volgende review die eraan komt is Buildings Have Feelings Too! Een sim-game waarin gebouwen levende wezens zijn en samen probeert een goed geoliede maatschappij op te bouwen, letterlijk dan. Sinds 30 maart is de Season Pass van Hitman 3 ook live gegaan. In het eerste deel, Season of Greed, krijg je weer nieuwe targets om neer te halen op verschillende originele manieren. De Season Pass bevat ook de 6 andere Seven Deadly Sins over de komende 6 maanden. Elke maand krijg je over 4 weken nieuwe content. Ik zal je dan ook maandelijks voorzien van een review van elke Sin. Als laatste is ook de derde DLC van Immortal Fenyx Rising gedropt. Net zoals de vorige twee DLC’s zal ik Lost Gods ook deftig onder de loep nemen en jullie hiervan een review bezorgen! Geniet nog van je zondag en tot volgende week!

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password