De week van Gamebrain [#90]

Wie met dit weer geen excuus kan bedenken om van zijn games en consoles gebruik te maken zal dat nooit kunnen. Bladeren, takken, hele bomen vliegen je om de oren als je buiten komt dus de meeste mensen blijven netjes, veilig en rustig binnen zitten. In de mate van het mogelijke natuurlijk want we hebben allemaal ook onze verplichtingen. Of het nu school, werk, inkopen of zelfs voor kinderen is, soms moet je gewoon even door weer en wind naar buiten. Gelukkig zal onze gamecollectie altijd voor ons klaar staan als we met verwilderde haren terug binnen komen.

Robin

Één tweetal weken geleden kreeg ik van een vriend voor m’n verjaardag de defenitive edition van Mafia. Mijn eerste kennismaking met deze reeks was Mafia 2 op de Xbox 360. Een spel dat ik met veel plezier gespeeld heb. Voor de originele Mafia had ik echter nooit een PC die deze game met alle toeters en bellen kon spelen. Nu kon ik dus toch aan de slag met deze game. Een spel dat de sfeer van de jaren ’30 en de Mafia levensstijl prachtig neerzet. Het verhaal is zo meeslepend dat ik de af en toe wat houterige, ruwe controls er voor lief bij nam. Toen de eindgeneriek over mijn  scherm rolde voelde ik dan ook meteen dat het herspelen van Mafia 2 de logische stap zal zijn.

Niels

Voor mij zijn het een paar zware weken geweest, helaas niet enkel op gaming vlak. Gelukkig kon ik wel mijn toevlucht vinden in Anno 1800, voornamelijk met de nieuwe Docklands DLC, om wat tot rust te komen. Ik heb afgelopen weken heel wat uren in deze game gestoken, maar voor meer info ga ik je toch naar mijn review moeten doorverwijzen. Weet wel dat ik er dus enorm van genoten heb! Echter is dat niet het enige spel wat ik gespeeld heb, ik heb ook best wat uren weten te stoppen in Bravely Default II, en wat een zalige RPG is me dat alweer zeg. Ook daarvan kan je mijn review alvast een raadplegen. En nu? Wel, nu ben ik vooral bezig met de nieuwste telg in de Harvest Moon reeks zodat ik hiervan ook een uitgebreide review kan neerpennnen voor jullie 😉

Kevin

Ik ben momenteel minder met mijn games bezig en meer met mijn werk. Verantwoordelijkheden horen nu eenmaal bij het leven en dan moet je gepaste prioriteiten stellen. In de zeldzame vrije momenten zoek ik echter nog steeds mijn toevlucht in mijn games en heb daarmee de voorbije week mijn aandacht over 2 titels verdeelt. Eerst en vooral streef ik nog steeds naar het afwerken van ‘Atelier Ryza: Ever Darkness and the secret hideout’. Het is zo’n game die je, zelfs bij korte gamesessies, het gevoel geeft van vooruitgang en voldoening. Het spel, hoewel boeiend en gevarieerd genoeg, maakt je wel heel duidelijk hoe ver je van het einde van het verhaal verwijdert bent. Ik kan dus met erg veel zekerheid zeggen dat ik erg dicht bij het einde van het verhaal ben gekomen en ben best tevreden met mijn avontuur dus ver. Ik voorspel een happy ending die ik al verwachtte voor ik de sequel in mijn bezit kreeg. Over de sequel gesproken, zou ik rechtstreeks op deze springen na het vervolledigen van deze toptitel? Wel, eerlijk gezegd niet. Ik ben wel fan van de Atelier games maar wil momenteel toch heel graag wat gezonde afwisseling hebben. Ik ben aan het overwegen om mij verder een weg door de originele Prince of Persia trilogie te banen.

Als tweede titel viel mijn oog deze week op een kleurrijke Indie game genaamd ‘Sir Lovelot’. Deze platformer draait rond een ridder die op zoek is naar zijn ware liefde. Of hij deze gevonden heeft doorheen het spel zal ik jullie nog niet verraden maar ik kan wel zeggen dat ik sedert deze ochtend een nieuwe platinum trofee in mijn account heb staan. Deze game, hoewel niet lang of uitgebreid, heeft me, net zoals Atelier Ryza, kunnen voorzien van voldoening en plezier ondanks de erg korte en beknopte gamesessies. De titel zal zeker spoedig een artikel van zijn eigen krijgen op de site dus hou ons zeker in de gaten.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password