De week van Gamebrain [#9]

Dit weer schreeuwt er gewoon om om binnen te blijven en de PC of consoles op te zetten. Laat het buiten maar lekker regenen of zelfs stormen, wij zitten lekker droog. Terwijl onze toestellen warm draaien trekken we ons niks aan van de donder en bliksem in de verte. Gamen is toch echt een tophobby he. En wat bij onze nu weer in de smaak valt lees je hier! Welkom in de week van Gamebrain #9!

Kevin:

Net zoals zovelen heb ik Rage 2 opgestart. Na het testen van de preview in Januari (herlees het artikel hier) keek ik wel erg uit naar de maand Mei. Met die preview in het achterhoofd startte ik de game op en moest ik even schrikken. In de preview beschikte ik over een mooi arsenaal aan wapens en abilities zodat ik mijn mannetje lekker kon staan. Het is wel logisch dat ik van nul moet beginnen in de game maar om de één of andere reden kwam het toch hard aan dat ik helemaal niks had en kon bij het opstarten. Gelukkig neemt de game je in volle vaart mee op sleeptouw en zie je je arsenaal en personage groeien tegen een stevig tempo. De review van de game zal spoedig online staan dus kijk er gerust naar uit!

Verder hou ik me nog regelmatig bezig op de switch met Octopath traveler. Ik raak maar niet uitgekeken naar de toffe 2D graphics in het modern jasje. De speling van de focus van je camera en de samenwerking tussen de speelse, bijna retro, personages en de realistische toetsen (zoals de spiegeling en bewegingen van water) trekken mijn aandacht erg regelmatig en laten mijn respect voor de game alleen maar toenemen. Natuurlijk houden het tof verhaal en de fijne gameplay me evenzeer tevreden en geboeid. Ideaal voor deze regenachtige dagen!

Jimmy:

De laatste tijd heb ik niet zo heel veel tijd gehad om te gamen. Al probeer ik de schade ondertussen wel weer in te halen. De afgelopen week heb ik mijn tanden gezet in enkele games waaronder Rage 2, Team Sonic Racing en Tricky Towers. Het is vooral die laatste game waarin het meeste van mijn tijd is geslopen.  Dit mede doordat ik deze game recent heb ontdekt samen met mijn vriendin, die blijkbaar als gamer in opleiding best wel een puzzelgame weet te smaken. Een genre waar ik zelf ook fan van ben. We speelden deze week voornamelijk de survival mode, met andere woorden kijken wie de beste en mooiste toren kon bouwen en het langst kon overleven. Helaas blijkt het een gevaarlijke keuze om games aan mijn vriendin te introduceren, want ze slaagt er net iets te vaak in om mij te verslaan… Wordt ongetwijfeld vervolgt…

Nolan:

Mijn week begon op vlak van gamen al heel mooi. Namelijk met het behalen van de platinum op “Days Gone”. Deze prachtige zombie game heeft mij gedurende drie weken tijdens mijn ziekteverlof zeker weten bezig houden. Het verhaal en de gameplay waren uitermate, en toen ik voor de eerste keer een horde tegenkwam, sloeg mijn hart toch wel een paar slagen over. Maar nu ook deze uit is, werd het weer eens tijd voor iets anders. Na lang te liggen scrollen in mijn bibliotheek kwam mijn vriendin af met “Vampyr”, een spel waar zij enorm aan verkocht was. Ik moet toegeven dat ik nog nooit een spel heb gespeeld met een vampier in de hoofdrol, en ik dus ook niet wist hoe ik deze ging aanpakken. Echter liep alles heel vlot en begon ik te begrijpen waarom mijn vriendin dit spel zo tof vond. Het hoofdpersonage heeft een aantrekkelijk charisma en een stem om bij weg te dromen. Het verhaal laat mij soms op het puntje van mijn stoel zitten, en de gameplay zorgt voor een leuke uitdaging. Een spel dat ik iedereen wel weet aan te raden.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password