De week van Gamebrain [#88]

De krokusvakantie zit er al weer bijna op voor de studenten onder jullie. Hebben jullie toch wat kunnen genieten van de vakantie en de uiteenlopende weersomstandigheden? Koud of warm, onze games staan altijd klaar voor als we liever binnen zitten in een comfy outfit achter onze favoriete console of PC. Een deel van onze redactie koos er ook voor om liever binnen te zitten en speelden het volgende:

Niels

Ik heb vooral Super Mario 3D World + Bowser’s Fury gespeeld afgelopen week, samen met mijn vriendin zijn we voor de 100% aan het gaan. So far, so good want we hebben Bowser’s Fury al helemaal uitgespeeld en in Super Mario 3D World zitten we ondertussen in de speciale bonus werelden te ploeteren. Tot nu toe hebben we ook in elk level alle groene sterren, stempel en de top van de vlaggenmast bereikt. Het enige wat we nog eens moeten doen, buiten de laatste levels nog doorspelen, alle levels met de overige personages nog uitspelen. We zijn dus nog wel even zoet met deze game. Ondertussen kijk ik ook vol ongeduld uit naar Bravely Default II, dus binnenkort mag je hier ook nog wel een review van verwachten!

Kevin

Enkele weken terug herintroduceerde ik Ryza aan jullie. Deze energieke Alchemist bracht haar tweede Atelier game naar de consoles met Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy en ik kreeg het genoegen om dit als één van de eersten te verkennen. Hierdoor kreeg ik een kriebel te pakken om Ryza haar eerste avontuur verder te spelen. Deze game had ik immers nooit volledig uitgespeeld en afgerond. Gelukkig begon het tweede deel zonder spoilers waardoor ik met de nodige spanning nog steeds deze eerste titel verder kan afronden. De atelier games zijn erom bekend dat ze doorheen het spel nieuwe elementen blijven toevoegen. Dit is ook nu weer het geval waardoor ik, zelfs na vele speeluren, nog nieuwe elementen en mogelijkheden ontdek en vrijspeel. Zoals ik al aangaf in mijn review van Atelier Ryza 2: De Ryza games vind ik tot nu toe de beste uit de Atelier reeks en het ziet er naar uit dat ik deze titels nu eindelijk ga uitspelen.

 

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password