De week van Gamebrain [#87]

Het is Valentijn dit weekend, voor de een het moment om wat extra aandacht aan de geliefde te besteden maar voor de andere een dag zoals een ander. Gelukkig kwamen er voor het weekend wel enkele leuke games uit waardoor niemand uitzichtloos dit weekend in moest gaan. Of je nu single of bezet bent, er zijn altijd games die gespeeld kunnen worden! Dat vond onze redactie natuurlijk ook en ook zij waren weer druk in de weer met games, oud en nieuw.

Niels

Hier ben ik weer met een update over mijn progressie in Breath of the Wild! Na wat een kleine eeuwigheid leek, heb ik alles gedaan en gezien wat het spel te bieden heeft. Of toch bijna, ik mis nog 1 Korok seed momenteel en ik heb al enkele nachten vruchteloos gezocht. Voorlopig is het dan ook wel goed geweest en moet ik mij eens dringend focussen op andere games in mijn backlog. Recent heb ik Scott Pilgrim vs the World: The Game gereviewed en ook ineens volledig uitgespeeld en had ik nog wel zin in een ander spel dat niet teveel uren in beslag zou nemen.

En zo kwam ik uit op Ys Origin, een korte game van wat ik vernomen had maar wel eentje die ik al enige tijd op de lijst had staan. Tot nu toe amuseer ik er mij heel goed mee, maar al snel kwam ik er weer achter waarom ik mijn laatste Ys game weer aan de kant had gelegd. Doodgaan staat gelijk aan een hoop progressie kwijtraken. En neem nu dat ik al enkele keren heel wat gegrind had en nog geen save point had gevonden alvorens ik een onfortuinlijke dood stierf. Hup, weg is al dat harde werk en je begint weer vanaf je vorige save. Op zich niet erg, maar het kan frustrerend zijn als je je er niet aan verwacht.

Heel erg lang was de game inderdaad niet, dacht ik. Al snel zag ik de credits verschijnen maar eigenlijk hoor je het spel nog eens uit te spelen met een ander personage. Je krijg immers in het begin van het spel 2 personages om uit te kiezen. Eenmaal ik door mijn tweede run geraakt was, speelde ik een derde vrij. Nogmaals er doorheen dan maar, en goed dat ik het deed! Want het verhaal van dit personage geeft je meer inzicht in waarom dit de Origin story is van Ys. Wat dat is ga ik je niet aan je neus hangen natuurlijk, daarvoor moet je het zelf maar eens spelen 😉

Maar goed, gelukkig was ik op tijd klaar met Ys Origin want afgelopen donderdag kwam eindelijk Little Nightmares II uit! Mijn god wat heb ik uitgekeken naar deze game. Ik heb de game dan ook in één ruk uitgespeeld, niet zo heel moeilijk aangezien de game niet zo heel lang is. Toch is het een geweldige game waarvan ik nu al weet dat ik binnenkort nog eens een playthrough wil doen om de overige collectibles te zoeken die ik gemist heb en om nog wat meer van die lugubere sfeer in me op te nemen. Ik hoop ook nog wat details te spotten die mij nog meer inzicht in de lore van deze wereld kunnen geven, want ik ben echt wel geïnteresseerd in alles wat zich hier afspeelt en hoe het aan elkaar gelinkt is.

Little Nightmares II was niet de enige topper waar ik naar uitkeek afgelopen week. Ook Super Mario 3D World + Bowser’s Fury verscheen vrijdag, maar laten we eerlijk zijn het was me vooral voor Bowser’s Fury te doen. Samen met mijn vriendin hebben we vrijdag avond stevig doorgespeeld en deze korte extra campaign voor de volledige 100% uitgespeeld. Kort maar krachtig dus. Had ik hier meer van willen zien? Ergens wel, maar op zich ben ik wel blij dat het niet te lang was zodat het niet te repetitief ging worden. Wat ik hier juist mee bedoel zal je in mijn review moeten lezen die begin volgende week ergens online zal verschijnen. Maar nu ga ik eerst samen met mijn vriendin nog eens door Super Mario 3D World spelen!

Jimmy

De laatste tijd heb ik helaas niet zo veel kunnen gamen. Gelukkig is daar dit weekend verandering in gekomen. Al heb ik nog steeds niet heel veel tijd gespendeerd aan gamen, maar die schade haal ik binnenkort vast wel in. Desondanks heb ik dit weekend toch een beetje Forza Horizon 4 online met wat vrienden kunnen spelen.  Allereerst hebben we wat online kampioenschappen uitgereden met zijn allen, dit ik vooral met mijn uiterst mannelijke Audi R8. De resultaten waren gemixed, maar binnenkort – na weer wat meer racen – zullen deze vast wel weer verbeteren.

Gezien de soms toch wel tegenvallende resultaten online hebben we vervolgens beslist om samen wat seasonal events in co-op te finishen, dit om zeldzame of moeilijk te bekomen wagens te unlocken. Dit wel met meer succes, want alle wagens die dit seizoen te unlocken vielen hebben we weten te behalen.  Zodra dit gebeurd was hebben we wat verder gedaan met gewone en story events, om op deze manier toch nog verder in co-op te kunnen spelen en ondertussen gezellig te kunnen babbelen. Het heeft ons in ieder geval weer een fijne tijd opgeleverd.

Robin

Misschien verdien ik wel een soda can naar m’n hoofd of rattenvergif in mijn avondmaal maar hopelijk is volgende schuldbekentenis ook voldoende! Ik heb het voorbije decennia één franchise geen kans gegeven, de Hitman-serie en ik was fout. Waarom weet ik niet eens. Waarschijnlijk was Splinter Cell daar mede verantwoordelijk voor. Die ging voor mij met de aandacht lopen. Nochtans hou ik van een goeie stealth-game. Ik zei het al, sorry ik was fout!

Maar de Hitman 3 review van onze eigenste Dylan heeft de interesse, die al aangewakkerd was, volledig doen ontbranden en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.
Hitman 3 duurt met zijn 6 missies niet eens zo lang om uit te spelen maar het leuke is dat je gewoon weer opnieuw kan beginnen en nieuwe mogelijkheden ontdekt om je doelwit een kopje kleiner te maken. De humor waarmee dit kan maakt het vaak helemaal af.

Om mijn nieuwe liefde helemaal compleet te maken bracht de Xbox store nu ook de Definitive Edition van Hitman 2 met alle DLC uit voor een schamele 15€. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen en verwacht dat het nog wel enkele weekjes zoeken zal worden naar keys , keycards, hamers en schroevendraaiers.
Nu rest me enkel nog de eerste Hitman aan te schaffen. Agent 47… Out!

Nolan

Yes yes yes. Dit waren de woorden die ik uitriep toen ik de platinum trofee zag verschijnen voor Bloodborne. Eindelijk. Mijn allereerste soulsborne game ik heb kunnen uitspelen en dan nog is voor de volle 100%. Wat een ervaring en wat een spel. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik deze nooit had kunnen halen zonder de hulp van mijn allerliefste vriendin. Zij heeft speciaal voor mij het spel ook opgestart en haar haat voor Fromsoftware opzij kunnen zetten, om mij te kunnen helpen.

Na een spel als dit, hadden we wel eens zin in iets kort maar krachtig. Ik had ter oren gekregen dat er op de PS store een spel gratis te downloaden was, genaamd We Were Here. Een korte co-op puzzelgame in de stijl van Keep Talking Or You”ll Explode. Terwijl de ene speler probeert te ontsnappen uit een kasteel, zit de ande andere speler in een kamer vol met antwoorden op de puzzels die de ander tegenkomt. En deze game was echt wel kort. Na een half uur hadden we onze eerste playthrough gedaan en was het tijd om de rollen is om te draaien. Na nog eens een half uurtje hadden we onze volgende platinum binnen. Een tof spel zonder al te moeilijke puzzels en natuurlijk gratis.

Om verder mijn backlog te laten zakken ben ik nog maar eens begonnen aan Final Fantasy 7 Remake. Jaja ik weet het, schande dat ik deze nog niet gespeeld heb, maar soms moet een mens nu eenmaal een keuze maken. Ik had de eerste chapter al gespeeld, maar door andere games was ik deze even vergeten. Op het moment van schrijven zit toch al in Chapter 8. Aardig op weg dus, aangezien er 18 in totaal zijn. Voor de platinum zal er nog een lange weg voor de boeg zijn. Daarom stop ik hier met schrijven en ga ik verder Midgar verkennen.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password