De week van Gamebrain [#85]

Zo sluiten we de eerste week van 2021 af. Een week waarin we niet veel beweging hebben meegemaakt in gameland. Gelukkig zijn we allemaal, ongetwijfeld, voorzien van voldoende aankopen en cadeau’s van de afgelopen feestperiode, waardoor we ons uitgebreid kunnen bezig houden. En ook al heb je dat niet gekregen, dan hebben we onze backlog nog om op terug te vallen. Dus de afgelopen week kan nog steeds enorm veel hebben gebracht en wat dat juist inhoudt lees je nu.

Kevin

Ik heb eindelijk Final Fantasy 7 Remake uitgespeeld. De game houdt me volledig, echt volledig, in tweestrijd. Er zijn te grote veranderingen in de game ingevoerd om, als grote fan van de originele game, mijn hoge verwachtingen in te lossen. Qua gameplay kan ik weinig opmerken aan de game. Het battlesysteem is aangenaam en een geslaagde combinatie tussen oude en nieuwe elementen. Ik mis echter enorm veel summons en vrijheid in het gebruik. Als tweede ‘stoort’ het mij nog steeds dat het verhaal niet verder gaat dan Midgar. Ik begrijp dat de game te groot zou zijn voor een enkele disc maar baal van de gedachte om een nieuwe melkkoe te onderhouden die systematisch zal worden drooggemolken. Qua verhaal zijn er ook enkele elementen verandert en aangepast die ik niet volledig apprecieer. Soit, lang verhaal kort: De game was zeer leuk maar toch niet hoe ik het wou en ervan verwachtte. Ik ben benieuwd welke game ik nu ga beginnen…

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password