De week van Gamebrain [#84]

Eerst en vooral: Aan al onze lezers een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar gewenst. We wensen jullie allen een goede gezondheid, veel speelplezier en alle tijd en middelen voor de nieuwste games toe. We zullen 2021, net zoals alle jaren uiteraard, dag per dag en week per week aanpakken. Daarom houden we immers onze weekoverzichten en dat is een traditie die je in 2021 zeker zullen voortzetten. 

Kevin

Ik was vorige week afwezig. De feestdagen zijn niet min als je een grote familie hebt, en niet meer iedereen gelijktijdig mag treffen op een familiefeest. Ik heb, tussen wat afstandelijke opritbezoekjes door, toch tijd vrij kunnen maken om Collection of Saga Final Fantasy Legend en Override 2 Super Mech League te testen. De ene viel al wat meer in de smaak als de andere moet ik zeggen. Natuurlijk kan je hier alle details over lezen in de artikels zelf. Ik heb de voorbije dagen ook nog wat tijd in kunnen steken in de game die ik, tevergeefs, graag had uitgespeeld in 2020. Ja, dit is nog steeds de FF7 remake. Met haperen en stotteren krijg ik tijd vrijgemaakt om verder te raken in het spel. Dit mag er immers stilaan van komen maar raak nogal uitgebreid afgeleid door de games die ik moet bespreken voor onze trouwe lezers. Natuurlijk is dit geen verwijt en doe ik dit met veel plezier, maar ik raak daardoor mijn backlog niet bijgewerkt.

Jimmy

De afgelopen week heb ik helaas in quarantaine moeten doorbrengen. Dit betekende natuurlijk wel dat ik wat tijd kon inhalen op gaming vlak.  Allereerst heb ik mij op Assassin’s Creed Valhalla geworpen. Een game die toch wel gemixt ontvangen is geweest. Zelf vind ik de game in ieder geval geweldig. Al moet ik wel toegeven dat het niet echt volledig als een Assassin’s Creed game aanvoelt. Hoewel het natuurlijk wel wat raakvlakken heeft, voelt het eerder aan als een viking-game die in dezelfde wereld afspeelt.  Zelf heb ik hier geen problemen mee, want ik amuseer me enorm met de game, maar ik snap de kritiek wel die ik hier en daar hoor.  Desondanks zal ik de game zeker niet met minder plezier verder spelen. Ondertussen zit ik net over de helft van de game, dus heb nog wel een hele weg af te leggen voor ik het einde bereik. Verder heb ik ook nog een beetje Overcooked: All you can eat gespeeld, en dit samen met mijn vriendin.  Om daarna nog de week nog even af te sluiten met Mortal Kombat 11. Deze game hebben enkele van mijn vrienden onlangs ook aangeschaft, waardoor op online gebied er voorlopig wel wat litertjes bloed zullen wegvloeien.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password