De week van Gamebrain [#83]

Kerstmis ligt alweer achter ons en we tellen stilaan af naar het einde van het jaar. Hebben jullie nieuwe games onder de boom gevonden, of grijpen jullie net zoals onze redactieleden weer naar die gigantische backlog? Nieuw of oud, onze redactie vindt dus altijd wel iets om te spelen, en dat was deze week dan ook niet anders.

Niels

Hier alvast geen nieuwe games onder de kerstboom, maar dat is geen probleem want ik heb hier nog zoveel games liggen die om mijn aandacht schreeuwen. Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt in mijn review van Cyberpunk 2077 amuseer ik mij vrij goed met deze game. Ik heb dus nog heel wat uren hierin gestoken maar zit nu op een punt dat ik eigenlijk eerst wil wachten tot ik een Xbox Series X heb gevonden om verder te spelen. Niet omdat ik mij stoor aan iets, maar ik heb zoveel games liggen dat ik achteraf anders Cyberpunk geen 2de keer ga spelen op mijn Series X. Ondertussen heb ik dan nog maar even verder gespeeld op Hyrule Warriors: Age of Calamity en kan ik zeggen dat ik, na 63u spelen, eindelijk aan de 100% completion ben geraakt. Heel euforisch was het niet, er zijn namelijk niet echt rewards aan gekoppeld buiten een extra costume voor Link. Geen leuk filmpje of een boodschap… helemaal niets, enkel een leeg gevoel nu en een kaart die volledig gevuld is zonder meer. Maar goed, ik ben eindelijk weer gemotiveerd om Breath of the Wild verder op te pakken en hier eens aan door te doen. Het blijft voor mij nog steeds vreemd omdat voor mij de Zelda games altijd die lineaire en verhaalgedreven ervaringen waren. Nu goed, ik ben eindelijk aangekomen in Zora’s domein en ga nu op weg naar mijn eerste Divine Beast. Wish me luck!

Jimmy

Het is al een tijdje geleden dat ik hier nog iets heb neergepend, dit dankzij de drukke eindejaars-periode. Helaas heeft dit ook invloed op mijn game gewoontes, gezien ik de laatste weken amper heb kunnen gamen. Desondanks heb ik mij de afgelopen week toch erop toegelegd om elke avond een half uurtje tot een uurtje te ontspannen met een game. De game naar keuze was deze keer Spider-Man: Miles Morales op de PS5. Hoewel ik het een beetje vreemd vond om met een andere Spider-Man te spelen (Ik ben niet zo heel bekend met de lore van de reeks), heb ik mij toch goed weten te amuseren.  Zeker gezien het toch wel korte verhaal van het begin tot het einde weet te boeien. Ik moet wel toegeven dat ik niet echt de side-missions heb gespeeld, maar ik had vooral zin om na het werk een leuk verhaal te beleven.  Ondertussen heb ik ondanks de korte speelsessies deze game toch uitgespeeld. Het einde is jammer genoeg snel te bereiken. Gelukkig zijn er nog new game plus en genoeg andere activiteiten te beleven voor de liefhebbers.  Voor mezelf gaat het nog een druk weekje worden, maar tussendoor ga ik toch alvast proberen mij op  Assassin’s Creed Valhalla te storten.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password