De week van Gamebrain [#81]

We zitten in de eindstreep van het, nu al, legendarische jaar 2020. Het jaar is echter nog niet om en de laatste weken kunnen net zo boeiend zijn als de eerste.  We hebben ook deze week nog lekker gevuld met allerlei games en activiteiten. We overlopen ook vandaag weer heel graag hoe onze week er uit zag. 

Kevin

Morgen komt mijn nieuwe review online. Deze keer zal ik het hebben over de titel ‘Death Tales’. Meer informatie lees je natuurlijk morgen maar ik kan al zeggen dat deze 2D Indie Hack and Slash titel een nieuwe grim reaper volgt en je de kans geeft om hem te helpen groeien in zijn nieuwe job. Verder heb ik nog een oude bekende game terug opgestart. ‘Cat Quest‘ zal voor trouwe lezers zeker bekend klinken aangezien ik deze game, net zoals zijn vervolg ‘Cat Quest 2‘, heb gereviewd en meermaals heb vermeld in de week van Gamebrain. Wat zorgt er nu juist voor dat ik deze titel terug heb opgestart? Wel, ik had nog wat tegoed in mijn Playstation account en kwam de titel terug tegen tijdens het rondkijken in de shop. Voor mijn review heb ik de game indertijd getest op de Nintendo Switch maar ik had hem nooit 100% uitgespeeld. Ik heb dus nog enkele dungeons die ik nog niet had verkend en had nog niet alle wapens en uitrusting. Voor de prijs die ik hem nu kon kopen, en met de kennis dat de trophies zeker welkom waren in mijn lijst, heb ik daarom de game opnieuw opgestart. Ondertussen ben ik alweer door het verhaal uit geslopen en verken ik nu heinde en ver om de laatste dungeons en hopelijk bijhorende wapens en uitrusting te vinden.

Nolan 

Deze week was het weer trophies jagen op de playstation (what else?). Om te beginnen ben ik er in geslaagd om Ghost Of Tsushima helemaal uit te spelen. In het begin, en eigenlijk ook tegen het einde, was ik een beetje aan het zagen over de kleine foutjes die deze game bezit. Ook was hij hier en daar een beetje te repetitief, maar toen ik op het einde zat en de laatste cutscenes aan het bekijken was, kon ik het bijna niet meer droog houden. Wat een prachtig einde was dat en desondanks mijn vele geklaag over miniscule dingen ben ik toch heel blij dat ik deze mee in mijn platinumlijst kan steken.

Ten tweede had ik ook een review geschreven over Twin Mirror. Een game van de makers die we vooral kennen van Life Is Strange en Vampyr. Wie deze review heeft gelezen weet dat ik niet tevreden was over deze game, maar dat weerhield mij niet om ook hier de platinum van te halen. Dankzij de korte duur van het spel, was ik na een uur of tien al eigenaar van deze platinum trophy.

Nu alle uitgeleende games en reviews voor mij gedaan zijn, kan ik mij dus terug bezighouden om mijn eigen collectie wat uit te dunnen, want deze blijft toch een grote stapel. Maar aangezien de playstation 5 zich nog geen weg heeft gevonden naar mijn huiskamer, heb ik nog wel even tijd. Nu heb ik mij verder gestort op Yakuza: Like A Dragon. Een spel waar ik in mijn review zo vol lof over was, dat het voor mij zelfs game van het jaar mocht worden. Jammer genoeg heeft hij geen enkele prijs gewonnen, zelfs niet voor beste RPG. Achja voor mij is dit één van de beste games dat ik in 2020 heb gespeeld en ook deze platinum is niet veraf meer.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password