De week van Gamebrain [#8]

Aan al onze lezers, en hun partners en moeders, een gelukkige moederdag gewenst. Ook al is het stereotype van een gamer een man met een bepaalde lichaamsbouw en leeftijd, wij weten beter. De game-industrie is enorm veelzijdig en bereikt zowat alle geslachten, leeftijden en gezinnen. Daarom even een gemeend woordje aan de mama’s die onze site bezoeken: Bedankt voor alles wat jullie doen. Jullie zijn meer dan vaak de ruggegraat van het gezin en verdienen het zeker om in de bloemetjes te worden gezet.

Kevin:

De laatste weken waren wat eentonig aan het worden in mijn ‘week van gamebrain’. Ik ben dan ook bezig met 2 erg diepgaande en uitgebreide RPG/adventure games waar nu eenmaal wat uren in kruipen. Dat is nu eenmaal soms de keerzijde van een RPG-liefhebber. Maar het kan soms de grootste liefhebber zelfs overkomen dat hij nood heeft aan afwisseling. Zeker als je op bepaald moment het grinden of het langdradig rondwandelen beu bent geraakt. Daarom koos ik er deze week eindelijk voor om eens wat nieuws in mijn consoles te steken.

Op de PS4 was het even zoeken en afwegen. Het doel is nog steeds om mijn backlog weg te werken dus ik hoefde niet bepaald te twijfelen voor de winkelrekken. Maar geloof mij, twijfelen voor je eigen kast is soms aanzienlijk moeilijker. Om mijn nieuwsgierigheid naar de titel te sussen heb ik gekozen om de instant classic ‘God of War’ een kans te geven. Hoewel ik op voorhand had opgevangen dat de game zijn eigen wat had heruitgevonden wist ik verder niet goed wat te verwachten. Links en rechts had ik wel eens een screenshot gezien maar daarmee weet je eigenlijk niet veel. Mijn verwachtingen waren dus troebel en mijn verassing in de game tot nu toe immens. Het is dat ze Kratos nog regelmatig bij naam benoemen in het spel anders zou ik bijna vergeten dat ik onze bekende voor me had.

Op de Nintendo Switch heb ik al maanden en maanden de hunkering naar een zekere titel. Ik hoorde zoveel goede dingen over Octopath traveler dat ik er zeker van was dat deze game perfect bij mij past. Deze heb ik dan, tegen mijn voornemen om dit jaar geen bewuste uitbreiding van mijn collectie te doen, eindelijk aangekocht en in mijn switch gestoken. Wie vorige week heeft meegelezen heeft waarschijnlijk onthouden dat ik vermelde hoe ik Zelda BOTW eindelijk heb uitgespeeld en Xenoblade Chronicles 2 wou spelen. Hier ben ik echter even mee gestopt omdat mijn nieuwsgierigheid de bovenhand kreeg. Octopath Traveler is dus momenteel mijn nieuwe Switchtitel en stelt tot nu toe zeker niet teleur.

Ik besef dat ik (weeral) met ‘oudere’ titels bezig ben en dat deze titels al door menig gamers is uitgespeeld, in de kast gelegd of zelfs terug van de hand is gegaan. Ik merk echter dat ik hier 2 titels vast heb die, na een jaar ofzo, zeker waard zijn om opnieuw vast te nemen en opnieuw op te starten om terug deel te nemen aan een kick-ass avontuur. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password