De week van Gamebrain [#7]

Wat een wisselvallig weer hebben we deze week gehad. Van lekker warm met het zonnetje tot plotselinge zware buien. Vooral dankzij dat slechte weer hadden wij alweer een excuus om meer te kunnen gamen! Hopelijk hebben jullie ook allemaal goed wat kunnen gamen, we horen altijd graag hoe jullie week er uit zag, maar nu kan je alvast zien hoe deze voor ons was:

Niels

Na nog wat dingetjes af the handelen in de Final Fantasy X HD Remaster op de Switch, had ik nog eens zin in een luchtigere game. En dat vond ik ook, in de vorm van Blaster Master Zero 2. Sommige mensen gaan Blaster Master misschien kennen van naam. Vroeger bestond er namelijk een spel met dezelfde naam op de NES, en jawel, deze werd opnieuw uitgebracht onder de naam Blaster Master Zero. En nu, enkele jaren later, viel mijn oog op het vervolg. Ik wist dat dit een game voor mij was, zeker aangezien ik mij geweldig heb geamuseerd met het origineel én de vernieuwde versie op de Switch. Je speelt nog steeds met Jason die door de ruimte reist, samen met zijn tank, kikker en robot genaamd Eve. Het spel speelt zich ook af na de vorige game, dus het is wel aan te raden dat je deze eerst speelt om wat mee te zijn in het verhaal. Het spel zelf speelt als de meeste metroidvania games, waarin je speelt met een 2D perspectief en upgrades kan vinden in bijna elk hoekje van de werelden waar je terecht komt. Maar Blaster Master doet meer dan dat, want je kan met Jason de tank verlaten en mini dungeons binnengaan waarin je kan schieten met een top-down perspectief. Ik zit momenteel ongeveer halverwege, dus nog even doorzetten om het einde te zien!

Nolan

Na een week of twee afwezig te zijn geweest, werd het weer hoog tijd om mijn game-tijd wat in te halen. Natuurlijk kon ik het niet laten om Kingdom Hearts 3 de volle 100% uit te spelen. Na alle materials te hebben verzameld voor het synchronizen van alle items, dacht ik mijn kookkunsten eens uit te testen in het restaurant. Na heel veel gevloek en getier, was het mij dan uiteindelijk toch gelukt ook deze platinum in de wacht te slepen. Na “Kingdom Hearts” had ik mijn zinnen gezet op de nieuwe telg die er aan zat te komen, namelijk “Days Gone”.

Maar omdat ik nog enkele dagen moest wachten, leek het mij ook niet slim om aan een nieuw spel te beginnen, dus had ik mij bezig gehouden met een klein indiespel dat ergens op mijn playstation wat schijfruimte in beslag aan het nemen was. Dit spel heette “Burly Men At Sea”. Op het eerste zicht een heel simpel spel, dat na vijf minuten spelen weer op de vergeet-stapel zou gegooid worden, maar niets was minder waar. Het spel sleurde mij mee in de grappige en bizarre keuzes die je kon krijgen. En voor ik het wist was ik 8 uur verder en klonk het geluid van mijn tweede platinum deze week. Een echte aanrader voor iedereen.

Last but not least ben ik met behulp van een paar vrienden er ook in geslaagd om “The Crew 2” eindelijk volledig uit te spelen. Toen we zagen dat ik nog maar één trophy moest halen, werd het een missie om ook deze te halen. Uren vlogen voorbij, controllers werden doorgegeven en de frustraties werden alsmaar hoger. Maar na zes uur elke keer opnieuw dezelfde race te spelen en verliezen, waren we er eindelijk in geslaagd en kon de pizza besteld worden.

Kevin

Mijn gameweek bleef gedomineerd door Digimon World: Next order en Kingdom Hearts. Beide naderen stilaan het einde van hun verhaal en houden me aan het puntje van mijn stoel gekluisterd.

Verder heb ik gezocht naar een nieuwe titel om te spelen op mijn Switch. Na het eindelijk uitspelen van Legend of Zelda: Breath of the wild zocht ik een andere topper. Mijn criteria voor de Switch is duidelijk: Ik hou het op exclusieve titels voor Nintendo. Zo ben ik zeker dat ik geen dubbele titels in mijn bibliotheek krijg. Mijn keuze is deze keer gevallen op Xenoblade Chronicles 2. Van wat ik had gehoord zou deze game erg meeslepend en uitdagend zijn. Mijn verwachtingen zijn hoog maar zeker niet onfair. Ik kijk vol spanning en enthousiasme uit naar de nieuwe avonturen die me te wachten staan.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password