De week van Gamebrain [#61]

Het kan toch vreemd uitkomen he. Vlak voor de zomervakantie stralende zon en meldingen van potentiële hittegolven, en bij de eerste week van juli wind, regen en lage temperaturen. Natuurlijk maakt het voor ons weinig verschil. We vinden onze weg naar onze consoles toch altijd weer terug. Toch zien we ook het nut en belang van de gezonde buitenlucht en lichaamsbeweging in en hopen dat ook onze lezers hier een evenwicht in weten te vinden.

Kevin

Wat een bewogen week voor mij. Eerst de ‘bèta van Crossfire X‘ getest, eigenlijk was dit al eind vorige week maar een drukke agenda weerhield me ervan jullie van de nodige info te voorzien, daarna ‘Hunting simulator 2‘ en als persoonlijke keuze heb ik nog de platinum trophy behaald van ‘One Piece: Pirate Warriors 4’. De ene heeft (misschien) mijn liefde voor FPS terug aangewakkerd want, geloof het of niet, ondanks mijn liefde en veelzijdige ervaring met RPG en adventure games heb ik ook een uitgebreide dosis FPS ervaring. Praktische redenen hebben mij hier echter een tijd van weg gehouden waardoor mijn interesse en aandacht minder in deze richting lonkte. Hunting Simulator 2 prikkelde me al een tijdje aangezien ik wel wat inkijk wou in de wereld van de jacht. Als energiek persoon is het soms eens fijn om te zien dat een verplicht kalme en rustige aanpak de beste vruchten af werpt. Daarvoor zat ik gegarandeerd goed in deze simulator.

Als laatste, en mijn fierste punt van deze week, ben ik blij eindelijk Pirate Warriors 4 van mijn doelen en backlog te kunnen schrappen. De trophy vroeg uiteindelijk nog wat grindwerk, wat een beetje een afknapper is naar het einde toe, maar was het wel waard. De moeilijkste trophy, eentje waarin je in een gevecht ALLE noemenswaardige bazen en hun rechterhanden moest verslaan, vroeg toch wel wat voorbereiding en skill, al zeg ik het zelf.

Jimmy

Net zoals velen ben ik nog steeds bezig met  The Last of Us: Part II. Ondertussen ben ik ongeveer halfweg de game, en ben ik bij het gedeelte terechtgekomen waar je met Abby speelt.  Tot nu toe ben ik aangenaam verrast over deze game. De vele commentaren op het internet deden het uitschijnen alsof  men de plank had misgeslagen met dit nieuwe deel. Gelukkig blijkt dat niet het geval te zijn. Goed, de gameplay is net hetzelfde als het origineel, maar in alle eerlijkheid hoopte ik daar net op. Ik wou tenslotte meer van hetzelfde, en dat hebben we gekregen! Goed, het verhaal heeft zo zijn ups and downs, maar is zeker niet slecht. Ik ben zelf ook niet zo een fan van de stukken waarin je met Abby moet spelen, maar, het geeft je wel de kans om haar kant van het verhaal te zien. En dat is toch wel een waardige extra in het verhaal. Zodra deze game uitgespeeld is zal ik Yakuza 0 weer oppikken. Maar tot dan zal ik verder genieten van The Last of Us: Part II.

Robin

Mijn game week bestond voornamelijk uit het schrijven van twee reviews. Van Disintegration hadden we een review copy ontvangen maar voor wie m’n review gelezen heeft kon deze game op weinig bijval van mijnentwege rekenen. Het contrast in kwaliteit op alle vlakken kon niet groter zijn met die andere game… The Last of Us 2. Een spel waarvan we geen copy ontvingen maar één die ik net als het eerste deel meteen aan m’n collectie wilde toevoegen en daar heb ik geen minuut spijt van gehad zoals je ook in mijn review uitgebreid kan lezen.

Lang geleden dat ik nog eens zo werd meegezogen in een spel dat werkelijk bol staat van de sfeer en spanning.
Verder hebben een kameraad en ik de Share Play functie van de PS4 uitvoerig gebruikt om een volledige Tour De France uit te rijden tegen elkaar. Supertof vermits de multiplayer van die game niet goed is. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik niet eens weet of die inmiddels al is toegevoegd.

Verder heb ik een vriendin op bezoek gehad en haar de keuze gelaten om enkele games te kiezen uit de game pass catalogus op de Xbox one X. Na eerst verloren gelopen te zijn in het bos van The Blair Witch Project hebben we ons een tweetal uur kapot gelachen met Goat Simulator. Een game die ik nooit zou gedownload hebben maar ik twijfel er nu sterk aan een levensechte geit te kopen en ze op te leiden tot ongeleid projectiel want grappig was die game zeker… Voor even dan toch! Misschien begin ik volgende week wel aan een tweede playthrough van The Last of Us part 2 met al de upgrades en wapens die ik al heb ontdek of start ik deel 1 nog eens op.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password