De week van Gamebrain [#59]

Hier zijn we weer met de week van gamebrain. Na een weekje met wat regen en neerslag heeft de natuur wat nodige voeding gekregen. Wij als gamers hadden natuurlijk een nieuwe reden om binnen te blijven en de vertrouwde consoles en gametoestellen op te starten. Het is niet alsof we die extra reden en motivatie nodig hadden maar we kunnen er maar een uitleg aan geven he.

Kevin

Ik zei het vorige week nog: Ik was enorm dichtbij de platinum trophy van ‘Sakura Wars‘. Diezelfde avond heb ik deze zelfs nog binnen gehaald. Zoals ik vorige week al aangaf was ik enorm blij dat ik hierdoor deze game volledig opzij kon schuiven in mijn collectie. Het is welletjes geweest met de game.

Daarna ben ik teruggevallen op een andere game die ik al uitgebreid heb gespeeld maar nooit volledig heb overwonnen. Wie herinnert zich nog dat ik een review heb geschreven over ‘One Piece: Pirate Warriors 4‘? Wel, ik heb deze game even onder het stof uitgehaald en besloten om ook van deze game te streven naar de platinum trophy. Hoe dit zal vlotten is nog even afwachten aangezien hier minder grindwerk maar ook wat skill aan te pas zal komen. Zonder twijfel hoor je volgende week hier meer over.

Daarnaast heeft Niels zijn review mij overtuigd om de game ‘51 worldwide games‘ in huis te halen. Deze game maakte al enorm veel kans om zijn weg te vinden naar mijn collectie dus er was weinig moeite voor nodig. Ik heb al redelijk wat games getest en sta te popelen om meer boardgames te leren kennen. Ik had me misschien beter moeten informeren want ik was wat onaangenaam verrast toen ik merkte dat ik in het spel ook kon dartsen, bowlen, poolen, pokeren en black jack spelen… persoonlijk valt mij dat niet onder de noemer van boardgames die ik hoopte te leren kennen maar nogmaals, dat ligt eigenlijk aan mij en mijn gebrek aan verdere informatie voor ik de aankoop maakte.

Daarnaast heb ik mijn PS Vita nog eens boven gehaald. Mijn wat? PS Vita! Dit (bijna) vergeten toestel vind ik persoonlijk een zwaar onderschat lid van de Sony familie. Ik heb afgelopen week een lotje tweedehandse games op de kop kunnen tikken en ben daarmee nogmaals geconfronteerd dat dit toestel echte toptitels op zijn naam heeft staan. De game die zijn weg, op dit moment, tot in het toestel heeft gevonden is de ‘Ratchet and Clank: Trilogie’. Aangezien ik de originele games met veel liefde en plezier heb gespeeld op de PS2 wou ik deze nog eens een kans geven en zien welke trophies aan de game zijn gekoppeld.

Jimmy

De laatste weken heb ik voornamelijk aan mijn backlog gewerkt. Ik ben momenteel eerst de grotere games even aan het wegwerken. Zo is Yakuza 0 nog steeds niet uitgespeeld, toch zal deze game uitzonderlijk even moeten wijken voor een zeer recente titel. Want zoals iedereen ondertussen wel weet, The Last of Us: Part II is eindelijk beschikbaar! Eigenlijk was ik van plan de game nog even te laten liggen. Maar, gezien er meer en meer spoilers op het net beginnen te verschijnen, ga ik deze game toch maar eerst even uitspelen.  Erna zal ik me weer op Yakuza 0 storten, maar voorlopig zal het enkel TLOU2 zijn wat de klok slaat. Momenteel heb ik het even heel druk in mijn privé leven, waardoor ik niet zoveel kan gamen. Desondanks zal ik mezelf toch tijdens mijn zeldzame vrije momenten in de game storten. Ondertussen heb ik deze een, uurtje of drie kunnen spelen, en kan ik alvast zeggen dat ik tot nu toe enkel vol lof kan zijn over deze sequel. Het zal hierdoor nog wel een tijdje duren eer ik mijn avontuur in Yakuza 0 verder kan zetten. Maar tot dan zal ik in ieder geval kunnen genieten van één van de beste games die op deze console generatie is verschenen.

Niels

Het is weer wat drukker de laatste tijd waardoor gamen een beetje op een laag pitje stond. Zo heb ik niet meer verder kunnen spelen op Xenoblade Chronicles om al die side quests af te werken om zo mijn affinity chart voller te krijgen. Nu goed, ik heb wel wat anders kunnen spelen tussendoor. Zo kon ik af en toe een paar snelle potjes schaken of shogi spelen in ‘51 worldwide games‘. Daarnaast ben ik uiteraard aan de slag gegaan met de eerste DLC van Pokémon Sword & Shield! Hier ga ik nog niet verder of uitweiden, want ik vertel jullie dat liever apart in een kleine review in plaats van hier snel tussendoor te verwerken. Mijn excuses dus voor deze korte sectie over mijn week, maar ik maak het volgende week zeker goed met een Island of Armor review.

 

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password