De week van Gamebrain [#57]

Vanaf morgen leeft onze wereld weer wat meer op, we mogen terug met meerdere personen afspreken en andere faciliteiten worden ook opengesteld! Tijd om wat vrienden te zien om multiplayer games mee te spelen? Liefst nog altijd buiten natuurlijk, de Switch is hier de ideale partner in! En gebruik uiteraard zoals altijd je gezond verstand, zodat iedereen veilig blijft. Ben je ziek, dan kan je gelukkig thuis nog steeds genieten van zoveel prachtige werelden. Want net zoals onze redactie, zullen de meeste van jullie ook wel een heuse backlog hebben.

Niels

Het lukt maar met moeite om door mijn backlog te geraken lijkt het soms. Waarschijnlijk heeft het wel te maken met het type games wat ik het liefst speel, want (J)RPG’s zijn van nature aan de lange kant. Okami heeft overigens ook een stapje achteruit moeten zetten voor een van de meest memorabele JRPG’s. Ik heb het dan natuurlijk over Xenoblade Chronicles Definitive Edition die vorige week verschenen is. Ondertussen heb ik er alweer heel wat uren in gestoken en zag ik de eindes voorbijkomen. Eindes? Jazeker, deze versie heeft een extra epiloog gekregen die het absoluut de moeite maakt voor veteranen om toch nog eens in deze game te kruipen. Waarom, dat lees je in mijn review er over. Af en toe zet ik het toch nog eens op voor wat collectibles te zoeken en side quests te doen. Ergens wil ik graag met Okami verder doen, maar ik heb me net Nintendo’s nieuwe titel 51 Worldwide Games op de Switch gedownload omdat ik een grote boardgame fanaat ben. Als jullie beloven braaf te zijn, zal ik hier ook een reviewtje over schrijven 😉

Dylan

Ik heb me afgelopen week voornamelijk bezig gehouden met de uitbreiding van Mortal Kombat 11, Aftermath. En speciaal voor jullie heb ik hier ook review van neergeschreven, deze kan je hier lezen. Als je fan bent van de reeks en wat oude jeugdherinneringen wil ophalen, dan is dit zeker iets voor jou! Wel een beetje jammer van het pittig prijskaartje dat eraan vasthangt. Verder heb ik tegenwoordig wat meer tijd om aan mijn backlog te werken. Zo ben ik eindelijk begonnen aan Control en heb ik me Death Stranding ook eindelijk eens aangeschaft. Nu ben ik benieuwd of het echt de moeite waard is. Wist je trouwens dat de release van The Last of Us Part 2 er bijna is? Ik kan het bijna ruiken! Dus ik weet alleszins wat te doen de komende weken!

Nolan

Nadat ik vorige week had geschreven dat de platinum van Death Stranding bijna voor het grijpen lag, heb ik deze een dag later ook gehaald. Een pracht van een spel waar ik mij net iets meer als 150 uur heb kunnen bezighouden. De platinum van deze game had echter voor mij iets meer betekenis dan andere games. De wereld van Death Stranding is namelijk gebaseerd op Ijsland en normaal vertrok ik deze week naar ginder voor twee weken rond te trekken. Een reis waar ik al jaren naar uitkeek. Jammer genoeg gaat deze door onvoorziene omstandigheden niet door en spendeer ik mijn verlof in eigen land. Goed nieuws dus voor mijn backlog die nog iets meer uitgedund kan worden. Deze week ben ik dus verder gegaan met Thief, een spel dat ik een tijdje terug van onder het stof heb gehaald, maar door andere games weer even was vergeten. Nu ik ook hier op zoek ben naar alle locaties en collectibles, valt het mij op hoeveel geheimen dit spel eigenlijk te bieden heeft. Alle documenten die je kan vinden vertellen keer op keer weer meerdere verhalen over de inwoners van de stad. De geheime kamers dat mensen hebben gebouwd, of de fenomenale verstopplaatsen voor hun rijkdommen. Jammer voor hun laat ik geen hoekje onbezocht en stop ik pas tot ik alles heb kunnen stelen wat er te stelen valt.

Kevin

Trouwe lezers zullen het wel al hebben gezien: afgelopen week zijn er 2 reviews van mij bijgekomen. Beide relatief onbekendere en kleinere games van evenzeer onbekendere en kleinere makers. Desalniettemin zijn het titels die je niet zo zeer moet onderschatten. Fly Punch Boom! bijvoorbeeld is zo’n game waar je, als je je er eenmaal aan toelegt, verrassend veel skill in kan en zal kweken uit puur genot. Stiekem hoop ik dat de game een uitbreiding zal krijgen met wat extra fighters aangezien dit het spel een boost zou geven in veelzijdigheid en speelgenot.

Mijn tweede titel was Red Wings: Aces of the sky. Een flying game die me zeker wel kon smaken. Ik heb ooit Ace Combat 2 op de PS1 in handen gekregen en heb daar toen een kleine liefde voor flying games aan overgehouden. Ik ga hier onmiddellijk bij toevoegen dat het genot en de verwondering van dat moment nooit meer is geëvenaard in een andere game. Is dat omdat Ace Combat 2 een absolute standaardmaat is onder de flying games? Of eerder omdat ik toen, als puber, geen backlog had van tientallen en tientallen games waardoor mijn focus onvoorwaardelijk op dit spel lag? Dat eerste al zeker niet. En dat tweede… ok, dat tweede zal inderdaad een grotere rol hebben gespeeld maar het is nu eenmaal zo’n genre die in mijn herinneringen beter en aangenamer is dan in de praktijk. Toch start ik de game met veel plezier nog wel eens op maar na een enkele of hooguit enkele missies schakel ik graag terug over op een andere titel in een ander genre.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password