De week van Gamebrain [#5]

Vrolijk Pasen iedereen! Hebben jullie voldoende eitjes gevonden? Wist je dat veel games wel een handvol extra’s, cameo’s en dergelijke hebben die de nickname “Easter Egg” hebben gekregen? Oh… dat wisten jullie al? Nuja, wat jullie nog niet wisten, is wat de redactie deze week speelde. Met of zonder chocolade, daar hebben jullie enkel het gissen naar natuurlijk!

Niels

Voor mij is het alvast niet waar dat ik mij in duisternis heb moeten hullen, want met de Switch kan ik eender waar spelen! Het liefst dus in het zonnetje op mijn terras. Hoewel het spel dat ik nog eens (jawel, voor de 3de keer ondertussen) heb uitgespeeld vrij duister is. Ik heb namelijk Undertale dus opnieuw doorlopen, om eindelijk alle verschillende routes af te handelen. Je hebt een Pacifist, Neutral en Genocide route die je kan bewandelen. Zonder teveel spoilers, het is best leuk om te zien wat voor impact dit heeft op characters en dialogen rondom je. Deze keer was het de Genocide route die er aan moest geloven. do you wanna have a bad time?

En van het ene duistere spel, sprong ik over naar het volgende horror spel. Bendy and the Inkmachine is een horror adventure die je speelt in First Person modus. Geen item management of dergelijke, maar wel (toffe) “jump scares” en een interessant verhaal. Jij speelt als Henry, de voormalige ontwerper van Bendy en zijn vrienden. Deze zijn characters uit een oude cartoon, maar Henry ontdekt al vrij snel dat er lugubere en occulte praktijken plaatsvonden in de tekenstudio waar hij vroeger werkte. Ook is er een nieuwe inktmachine die hij eerst aan de praat moet krijgen alvorens verder te kunnen, maar hierdoor laat hij iets los in de studio… Momenteel heb ik enkel episode 1 van de 5 uit weten te spelen, dus ik ben ook vrij benieuwd naar het vervolg van het verhaal. Ongetwijfeld meer hierover in de komende weken!

Maar kijk, niet alles was zo grimmig. Ik heb ook een stukje nostalgie gespeeld, in de vorm van Final Fantasy X voor de Switch. Het was te lang geleden dat ik nog eens naar Spira kon afzakken, wat Blitzball spelen en gewoonweg nog eens door het verhaal spelen. Final Fantasy X-2 kreeg ook nog eens een kans om zichzelf te bewijzen, aangezien ik deze vroeger maar half gespeeld heb, met matige interesse voor wat het te bieden had. Was het deze keer anders? Wel… daarvoor zal je de review moeten gaan lezen die er binnenkort aankomt!

Kevin

Hij is er dan eindelijk! Mijn nieuwste review staat bijna klaar om te posten! Links en rechts nog een kleine aanpassing en jullie zien hem snel op de site verschijnen. Ik heb al 2 keer vermeld in de week van Gamebrain dat er een review zat aan te komen maar hield de titel nog even voor mezelf. De spanning mag er ondertussen wel van af: mijn nieuwste review zal gaan over Kingdom Hearts: The story so far! Zonder twijfel zullen een paar lezers nu al begrijpen waarom ik deze review niet eerder heb gepost. De game is dan wel al een paar weken uit, de gameplay en story hiervan is niet snel even te ervaren en samen te vatten in een artikel. Deze compilatie van maar liefst 6 games, en dan nog eens de aanwezigheid van 3 anderen in filmvorm, is een hele  boterham om te verwerken. Deze reeks games heeft mij dus meer dan 2 weken bezig gehouden. Kijk gerust uit naar mijn review!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password