De week van Gamebrain [#46]

Wij hopen dat iedereen zich wat kan bezighouden in deze turbulente tijden en dat jullie ook alle richtlijnen blijven opvolgen, zodat we allemaal zo snel mogelijk weer ons gewone leventjes kunnen oppikken. Ook de redactie zit nu meer dan anders binnen, en op zich is dat wel het uitgelezen moment om eindelijk die backlog te tackelen!

Niels

Al dat binnen zitten en niet kunnen gaan sporten hakte er bij mij toch ook even in moet ik zeggen. Maar toen bedacht ik mij dat hier nog een erg leuk spel in de kast stak: Ring Fit Adventure. Deze Nintendo Switch game, met bijhorende accessoires om te fitnessen, heeft mij de afgelopen dagen toch geholpen om mijn fitness fix te krijgen. Maar om nu te zeggen dat ik mij alleen hier mee heb kunnen bezighouden zou vrij vreemd zijn. Nee nee, ik heb gelukkig ook wat anders gedaan. Ik heb mijn toevlucht gezocht naar een onbewoond eiland. Ver weg van de huidige toestanden om wat te bekomen. Een beetje vissen, wat insecten vangen en mijn huur afbetalen aan een hebberige wasbeer. Ik heb het inderdaad over Animal Crossing: New Horizons! Nog eventjes geduld, de komende week verschijnt er een volledige review hier. Ondertussen kan je mijn review van Ori and the Will of the Wisps even checken, ik heb deze game overigens gisteren ook voor 100% uitgespeeld.

Kevin

Wie wilt kan mijn kortste artikel ooit lezen. De game ‘Hidden Through Time’ heeft weinig meer woorden nodig dan de afbeeldingen die ik heb gebruikt. Wie de (oude) ‘waar is Wally’-boeken kent kent het spel eigenlijk al door en door. De toevoeging om je eigen kaart met opdrachten en animaties is een leuke extra maar wordt nog niet echt gewaardeerd door een spelersgemeenschap. Ik raad de game nochtans aan aan iedereen die een luchtige pauze kan gebruiken tussen alle serieuze en zwaar meeslepende games door. Verder heeft Niels me kunnen beïnvloeden. Na het lezen van zijn review van ‘Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX’ was ik overmand van nostalgie. Ik heb de oude versie van het spel immers gespeeld op de GBA. Ik ben op bepaald moment wel gestopt uit teleurstelling rond het evolueren. Aangezien ik de gekende levels had bereikt waarop de pokémon normaal evolueren en geen effect merkte zakte de moed me in mijn schoenen. Ik heb toen nog even verder gespeeld maar heb het spel met enige teleurstelling en frustratie opzij gelegd. Ik had me, achteraf gezien, beter moeten informeren zodat ik had kunnen doorbijten. Nu kriebelde het echter weer en heb ik op het laatst toegelaten moment nog snel een winkel binnen gestapt om de game te bemachtigen.

Jimmy

De meeste gamers zitten momenteel volop te genieten van Doom Eternal en Animal Crossing: New Horizons. Doom Eternal heb ik vanwege de review al reeds voor releae uitgespeeld. De tweede game lijkt me minder mijn ding. Gezien we momenteel weinig anders te doen hebben dan werken aan Gamebrain en gamen ben ik maar begonnen aan mijn backlog. Na Doom Eternal had ik zin om eens wat anders te spelen dan een shooter, waarna mijn oog viel op The Witcher 3. Bij release was ik rees met volle moed begonnen aan deze immense game. Helaas is deze na verloop van tijd toch blijven liggen wegens enkele review exemplaren en andere verplichtingen.

Desondanks wist ik nog perfect waar ik gebleven, en ben ik weer vol op in deze wereld verdiept geraakt. De Netflix serie zal hier ongetwijfeld bij geholpen hebben. Ik ben momenteel nog steeds op zoek naar Ciri, ondertussen weet ik ook waar ze zich bevind, echter zal The Wild Hunt weten waar ze is als Geralt contact neemt met haar. Daarom is het nu mijn taak om genoeg hulp zien te vinden om zo the Wild Hunt zelf in de val te lokken. Daar ben ik nu dan ook vlotjes mee bezig, al wordt ik wel vaak afgeleid door side-quests… Bijgevolg zal ik vast nog een tijdje met deze game bezig zijn, maar gelukkig verleent de huidige situatie zich daar perfect voor. Ik zal me dus niet snel gaan vervelen.

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password