De week van Gamebrain [#45]

Wij, de redactie en schrijvers van Gamebrain, hopen dat al onze lezers, hun familie en omgeving veilig en ziektevrij zijn en blijven in deze turbulente tijd. We houden echter de goede moed erin en blijven nuchter en kalm in het leven staan. We hopen dat ook jullie allemaal datzelfde doen. Bescherm jezelf, bescherm je omgeving maar doe geen onnodige, onverstandige of ongepaste dingen. Stay calm and play a game! It helps keep your mind of things.

Kevin

Mijn week is niet veel verschillend van de vorige op één uitzondering na. Begin deze week kwam ik tot de pijnlijke confrontatie dat ik mijn Nintendo Switch te weinig liefde en aandacht geef. Het toestel is voorzien van een hele reeks boeiende titels die nog niet de nodige liefde van me hebben gehad. Daarom niet getreurd maar eerder actie ondernomen en het mooie toestel nog eens in mijn handjes genomen. Meermaals heb ik de game Octopath traveler vernoemd in onze wekelijkse rubriek. Deze heb ik echter nooit volledig uitgespeeld en daarom nog eens op mijn scherm tevoorschijn getoverd. Al dan mag ik hier wel vermelden dat ik de Switch een leuk en mooi ding vindt, er steekt me al lange tijd iets de ogen uit. Er is ooit eens een Snes-achtige controller aan mijn neus voorbij gegaan die ik doodgraag wou hebben. Toen ik de knoop wou doorhakken om hem te kopen was hij echter niet meer leverbaar maar ik vond de tijd rijp om deze terug op te zoeken. En jawel hoor, Hij was terug leverbaar. Sinds deze week speel ik dus terug regelmatiger op mijn veelzijdige handheld maar vanaf nu draag ik een retro-achtige controller met me mee die is uitgebreid met 2 analoge sticks.

Nolan

Nadat ik eindelijk de kans heb gekregen om Devil May Cry 5 uit te spelen, dacht ik deze toch is te proberen op een moeilijker niveau uit te spelen. Na veel vallen en opstaan, heb ik uiteindelijk toch besloten om deze game even aan de kant te zetten. Niet zozeer omdat ik wou opgeven, maar eerder omdat ik schrik had om een spel dat ik zo graag speelde, ineens niet meer leuk vind. Tijd dus om nog eens in mijn virtuele kast te kijken en te zien welk spel ik vanonder het stof kan halen. Deze keer ben ik nog eens heel diep gaan graven en heb ik Thief boven gehaald. Een spel dat ik in 2014 gekocht en uitgespeeld heb. Toen ik naar de trophy lijst aan het kijken was, zag ik dat ik niet zoveel meer moest doen om deze platinum te halen. Namelijk het spel op de moeilijkste difficulty uitspelen en alle collectibles verzamelen. Hoewel het spel er al wel een beetje gedateerd uitziet, amuseer ik mij wel terug enorm met deze game. Volgende week al de platinum zit er wel dik in, en dan is het weer zoeken naar de volgende backlog.

Niels

Het zijn verdorie toch drukke tijden. Zodanig druk dat ik weinig tijd heb om mij rustig neer te zetten en een spel te spelen. Nu met wat er gaande is, en er in de weekends weinig anders mogelijk is, heb ik toch terug wat meer tijd om mij aan het gamen te zetten. Wil dat zeggen dat ik de afgelopen tijd niets heb gespeeld? Helemaal niet! Ik heb ondertussen nog een review gepubliceerd, namelijk die van Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX. Ondertussen ben ik al heel het weekend in de weer met Ori and the Will of the Wisps zodat ik jullie zo snel mogelijk de volgende review kan bezorgen. En jongens, wat een prachtspel is me dit toch! Ik moet wel zeggen dat ik best wat issues heb gehad op mijn Xbox One S, maar dat bleek dus vrij normaal te zijn. Een day one patch heeft de meeste issues ook opgelost, maar blijkbaar is het toch aangeraden om het op een Xbox One X te spelen. Hoe dan ook, ik amuseer mij enorm met Ori en zal jullie er heel snel alles over weten te vertellen!

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password