De week van Gamebrain [#3]

We hebben zonnige en minder zonnige dagen gezien deze week, en vooral in het weekend. Maar ongeacht de weersomstandigheden, werden links en rechts games gespeeld. Ook door onze redactie natuurlijk. En hier is wat ze speelden:

Niels

Ik ben ondertussen de tel kwijtgeraakt, maar ik heb Final Fantasy VII voor de zoveelste keer weten uit te spelen. De review staat ondertussen ook al even online, en ik kon het niet laten om een kleine retrospective te schrijven rond dit geweldige spel en zijn spin-offs. Voor de rest heb ik helaas erg weinig te melden op gebied van gamen, gezien er heel wat deadlines te halen zijn momenteel. Daar boven op ziek worden is dan ook geen pretje. Hopelijk kan ik volgende week toch wat meer gamen. Want zowel Yoshi’s Crafted World en Monster Boy staan naar mij te lonken om uitgespeeld te worden.

Kevin

Wie herinnert zich mijn voornemen van dit jaar nog? Ja, ik heb nog steeds mijn nieuwjaarsvoornemen in gedachte terwijl het al april is en ja, mijn voornemen was om geen nieuwe games bij te kopen maar om mijn bestaande bibliotheek eindelijk de nodige liefde te geven. Dit voornemen hield natuurlijk geen rekening met onze geliefde gamebrain en mijn bibliotheek is ondertussen links en rechts weer groter geworden.

Zo konden jullie even geleden mijn review lezen van de nieuwe One Piece game. Deze blijft tot de dag van vandaag mijn PS4 warm houden en geeft me nog steeds gemengde gevoelens. Zoals ook te lezen in de review heb ik nog steeds mijn bedenkingen rond bepaalde aspecten van de game. Toch betrap ik mezelf er op dat ik de game zeker niet wil opzij leggen maar zelfs meer en meer geniet van het verhaal en de ontwikkelingen. Links en rechts heb ik opgevangen dat mensen de game linken met wel heel harde woorden maar dit is, naar mijn mening, onnodig en overdreven. Zoals ik duidelijk maak in mijn review is de game een nieuwe manier van omgaan met de franchise. Het hoofdpersonage van de serie en de game horen dezelfde persoon voor te stellen maar door bepaalde keuzes in de game duurt het even voordat een jarenlange fan dit zo aanvoelt. Maar de game toont zich als een laatbloeier en vraagt de speler om het lang genoeg een kans te geven tot hij zich echt kan ontplooien. Ik ben ondertussen dit ‘vervelende’ stuk van het spel al even gepasseerd en kan zeggen dat de game me nieuwsgierig heeft naar de verdere ontplooiing van verhaal en gameplay.

Verder kunnen jullie de komende weken niet 1, niet 2 maar 3 reviews van mij verwachten. Momenteel ben ik bezig met de dungeon crawler ‘Vaporum’. Deze PC-game uit 2017 is eindelijk beschikbaar op de consoles en ik heb de eer en het genoegen om jullie hier uitgebreid verslag over uit te brengen. Wat zijn dan die andere 2 games? Die titels hou ik geheim tot de review opeens online staat maar wie me een beetje kent weet wat ik graag speel en wat me boeit en ik kan met plezier zeggen dat beide games me van serieus wat vrije tijd en zelfs slaap zullen beroven. En ik hou van elk moment!

Jimmy

Ook ik heb net als Kevin voorgenomen om dit jaar mijn backlog eindelijk eens te doen krimpen. Ik zal zelf dan ook zo weinig mogelijk games kopen dit jaar, behalve dan uiteraard games die binnen komen om te reviewen. Doch ben ik er de afgelopen week niet in geslaagd om verder te werken aan mijn backlog. Ik ben deze week voornamelijk blijven plakken aan enkele online games die ik samen met enkelen van mijn vrienden speel. Vooral Battlefield V is de afgelopen week de revue gepasseerd, en dit combinatie met COD Black Ops 4. In de loop van deze namiddag zal ook The Division 2 nog volgen. Ook heb ik een beetje Sekiro: Shadows die Twice gespeeld, maar die is grotendeels links blijven liggen vanwege de online games.

In Battlefield V heb ik voornamelijk conquest gespeeld samen met mijn vrienden. En dan zowat bijna alle klassen en voertuigen. Al heb ik wel veel geoefend als sniper, gezien dit niet mijn sterkste punt is.  Ondertussen is er hier reeds verbetering merkbaar, dus nog even verder oefenen en dan zal deze klasse mij net zo goed afgaan zoals de andere. Plus het is natuurlijk altijd zeer bevredigend om een blauwe metalen boon lekker tussen iemand zijn 2 ogen te jagen vanop grote afstand, heerlijk! Ik ben er trouwens ook in geslaagd om met een tank een vliegtuig neer te halen,  ook dat was natuurlijk een geweldig moment!

In Black ops 4 tenslotte hebben we vooral Team Death Match gespeeld, en dit met gemengde resultaten. Ik vrees dat ik de game een beetje verleert ben. En in alle eerlijkheid moet ik ook toegeven dat ik het zowiezo al meer voor de Battlefield-serie heb. Toch blijft ook deze titel leuk om samen met vrienden te spelen!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password