De week van Gamebrain [#2]

We zijn alweer toe aan onze laatste dag van deze week. Tijd om eens te checken bij de redactie wat er leefde, maar voornamelijk wat er (we) speelde(n).

Niels

Ik ben voornamelijk bezig geweest met de “nieuwe” Chocobo Dungeon game op de Switch. De review kan je hier vinden, dus veel tekst ga ik hier niet aan besteden. Maar ik heb er mij wel weer goed mee weten te amuseren. Het fijne aan de game blijft toch het feit dat het een typische Mystery Dungeon game is, wat wil zeggen dat je nooit weet wat je zal krijgen. Eens snel een dungeon doorlopen resulteert altijd in een sprong in het ongewisse, wat ik wel kan smaken. In het weekend heb ik ook nog eens kunnen afspreken met een bevriend koppel van ons, en samen hebben we het vrij laat gemaakt met zowel boardgames als enkele potjes Mario Kart en Super Mario Party. Maar het (persoonlijke) hoogtepunt qua gaming deze week moet toch wel de release van Final Fantasy 7 op de Switch geweest zijn voor mij. Ok, het is de zoveelste keer dat de game opnieuw ergens op verschijnt, maar aangezien ik vaak weg ben van huis, is dit voor mij de ideale manier om mijn favoriete RPG nogmaals te beleven. Verwacht hier binnenkort ook maar een review van ūüėČ

Uiteraard kan ik ook de laatste nieuwe release op de Switch niet negeren. Ik ben na het werk dan ook meteen naar mijn lokale gameshop gereden om de nieuwe Yoshi in huis te halen. En ja, zoals ik al had verwacht, mijn vriendin en ik zijn er helemaal voor te vinden. De sfeer alleen al die gecre√ęerd wordt door de visuals, namelijk het gevoel krijgen om door een uitgebreid knutselproject te lopen, zorgde voor brede smiles. We hebben nog maar enkele werelden gespeeld, maar ik kan nu al zeggen dat dit spel een geweldige toevoeging is in de Nintendo library.

Nolan

Normaal ben ik wel iemand die af en toe eens wat afwisseling nodig heb tussen verschillende games. Maar deze week was het toch Kingdom Hearts 3 al wat de klok sloeg. Op het moment van schrijven ben ik juist aanbeland in Port Royal in de wereld van Pirates Of The Carribeans. En ik moet zeggen dat dit spel, ondanks het ingewikkelde verhaal, toch wel echt een pareltje is. En hoewel ik het gevoel heb al halverwege het verhaal te zijn, ben ik er bijna 100% van overtuigd dat er mij nog heel wat staat te wachten. Om toch een beetje afwisseling te hebben tussendoor heb ik ook “Kingdom Come: Deliverance” binnengehaald. Een spel dat dat toch al enkele maanden onaangeraakt in mijn bibliotheek staat te wachten. Volgens verschillende bronnen heb ik al te horen gekregen dat deze wel een moeilijke platinum gaat worden, maar hierdoor ben ik nog nieuwsgieriger naar hoe deze gaat lopen.

Met de komst van het mooie weer, krijg ik ook meer zin om eens een stapje in de wereld te gaan zetten. Dit gebeurt natuurlijk niet zonder mijn gsm en Pokémon Go. Dit heeft de laatste tijd op een laag pitje gestaan, maar sinds kort zijn we er nog eens goed aan begonnen. Na een mooie wandeling in het park en wat nieuwe Pokémons, had ik ook mijn weekly challenges compleet gemaakt. Hierdoor kreeg ik ook weer een legendary Pokémon die ik nog niet had, namelijk Ho-Oh. Een mooie week dus.

 

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password