De week van Gamebrain [#13]

Hebben jullie, net zoals ons, elke dag uitgekeken naar de E3 presentaties? De meningen hierover zijn vrij uiteenlopend, maar ieder zal wel iets gezien hebben waar ze momenteel hyped voor zijn. Ondertussen spelen we uiteraard lustig onze huidige games door, in afwachting op de nieuwe lading awesomeness!

Niels

Wie zich vorige week nog kan herinneren, ik ging beginnen aan de Mutant Mudds collection voor de Nintendo Switch. Enkele uren later zag ik de credits al verschijnen. Gelukkig was er nog een hele hoop extra te beleven achteraf, en kon ik toch nog een heel deel langer genieten van deze uitdagende platformer. Erg ingewikkeld is het spel niet, je dient van het begin tot het einde te geraken zonder dood te gaan. Soms is het echter toch iets makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je ook alle 100 collectibles wilt verzamelen in elk level. Elk level heeft ook een extra uitgang, die je ook moet vinden en de bonus ruimte die erbij gepaard gaat overwinnen. Gelukkig ben je wel gewapend met een soort van jetpack en een geweer, beiden gedreven door water. Wat best logisch is, aangezien je vijanden van modder gemaakt zijn. Er is ook een wereld met “ghost stages”, waar je vijanden ook geesten zijn. Je wapen gaat hier dus alle effect missen, tenzij je bepaalde power-ups weet te vinden.

Maar goed, eenmaal de collection uitgespeeld (er is een 2de game, die hetzelfde concept volgt en een puzzle game) had ik zin om iets anders te spelen. Zoals veel gamers wel weten, tussen een gigantische collectie een spel kiezen is vaak een ramp. Ik ging dan maar wat naar de E3 presentaties kijken intussen, nadenkend over wat ik wou spelen. En toen kwam het, dé aankondiging die mij het meest intrigeerde. Nuja, naast de Mana games aankondigingen dan toch. De Breath of the Wild sequel werd geteased, en ik moet bekennen toch enkele centimeters omhoog gesprongen te hebben. En ja, nu zit ik hier… Breath of the Wild opnieuw te spelen. Maar niet zomaar, deze keer heb ik mij laten verleiden door de DLC te kopen en onmiddellijk te beginnen met de Master Mode. Wish me luck!

Kevin

Wel, ik ben de E3 amper of niet aan het volgen. Door een drukke agende lees ik enkel wat reacties en bekendmakingen via bloggers en op forums. Wat ik niet had durven dromen is echter realiteit geworden: een releasedatum voor de remake van Final Fantasy 7! De deluxe versie is besteld en ik blijf hopen dat er een speciale PS4 van uitkomt. Dit zou van de PS4 de eerste console maken die ik 2 keer nieuw aankoop in de winkel. Ik kijk er alvast naar uit en begin alvast te sparen.

Maar wat heb ik nu de afgelopen week gespeeld? Vorige keer vermelde ik een game genaamd ‘Fairy Fencer F: Dark advent force’. Deze RPG is volgeladen met typische Japanse trekjes en humor. Hierdoor geniet ik met volle teugen. Jammer genoeg vond ik, toen ik op zoek was naar meer informatie over de game, hier bitter weinig over terug. Dit zette me aan het denken en realiseerde ik mij dat sommige games nog steeds erg ver op de achtergrond verdwijnen na release. Hier wil ik verandering in brengen. Binnenkort zul je hier op onze site een uitgebreid verslag terugvinden van deze game en aansluitend daarop ook andere games die, naar mijn mening, te weinig aandacht kregen.

Nolan

Nu Londen ten onder is gegaan aan mijn moordlustige playthrough en ook Vampyr mij zijn platinum trophy heeft gegeven, werd het weer eens tijd voor wat nieuws. We verlaten het oude Engeland, en reizen naar het verre Oosten. Welkom in Shibuya, waar we kennis maken met The Phantom Thieves. Een groep schoolkinderen en een pratende kat die de verlangens van slechte mensen stelen in hun onderbewustzijn. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze game scoort daar wel heel hoog mee. Een mix van RPG, Visual Novel en Dungeon Crawler. Voeg daarbij nog een grote dosis Anime en je krijgt “Persona 5”. Na mijn eerste uren versleten te hebben in het spel, had ik door dat dit geen eitje ging worden. Missies die een strak schema volgen, en als je ze niet haalt is het game over. In je vrije tijd kan je doen wat je wilt. Maar let wel op, teveel rond klungelen kan je later zuur bekopen. Je hebt namelijk voor elke dungeon een beperkt aantal dagen om deze te voltooien. In die dagen kan je de relaties met je teamgenoten opbouwen, Items craften en zoals elke goede student naar de les gaan. Een spel vol mogelijkheden, en waar ik dus nog ettelijke uren zoet mee ben. Wie het spel nog niet gespeeld heeft, is het echt een aanrader. And don’t forget, “I am thou. Thou art I”

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password