De week van Gamebrain [#12]

Het is een bewogen week geweest, vooral als we naar het weer keken. Storm werd ingewisseld voor wat zon om even later alweer opgevolgd te worden tot regen. Daarom dropen wij af naar onze game rooms zodat regen nog wind ons kon deren. Wat deden jullie in deze afwisselende weersomstandigheden?

Niels

Yes! Vorige week heb ik helaas, door omstandigheden, amper kunnen gamen. Maar deze week heb ik dat ruimschoots goed gemaakt door niet 1, niet 2, maar wel liefst 5 games uit te spelen. Ok, ze waren niet allemaal zo lang, maar toch! Om te beginnen heb ik eindelijk Final Fantasy XII: The Zodiac Age weten uit te spelen. Na iets meer dan 50u op de teller heb ik eindelijk dit spel tot een goed eind weten te brengen. Ik heb wel nog niet alle marks gedaan in het spel, maar dat komt er ooit nog wel eens van. Ik moet wel zeggen dat ik van mening ben dat dit echt wel een degelijke game is. Ook was de Star Wars vibe tot heel op het einde duidelijk voelbaar voor mij. Absoluut een aanrader voor fans van Final Fantasy in ieder geval, geef het zeker nog eens kans zou ik zeggen.

Hoe kom ik nu aan de overige 4 games die ik heb uitgespeeld? Wel, ik heb namelijk de Fairune Collection op de Switch uitgespeeld. Deze bestaat uit Fairune, Fairune 2, Fairune Origins en Fairune Blast. De eerste 3 spelen quasi identiek. Je speelt van bovenaf, zoals in games zoals Zelda en Ys. Je enige wapen is een zwaard, maar je kan hier niet zomaar mee slaan. Voor de SNES kenners, het spel speelt zich een beetje zoals de eerste Ys games, waarin je tegen vijanden moet aanlopen om deze te kunnen verslaan. Je stijgt in level nadat je genoeg Exp hebt vergaard. Maar let goed op, per level is er een monster dat je best verslaat, en deze kan je gemakkelijk aan. Monsters die onder je level zijn, krijg je geen Exp voor, maar je verliest ook geen leven door er tegen aan te lopen. Loop je tegen monsters aan met een hoger level, dan is de kans groot dat je het loodje legt. Deze spellen leggen de focus ook niet zozeer op combat, maar wel op het puzzel aspect. Ik was in ieder geval aangenaam verrast met deze collectie. Nadat je de eerste 3 hebt uitgespeeld, speel je Fairune Blast vrij, een vertical scrolling shooter bonus game. Absoluut geen moeilijke of grote game, maar wel een erg fijne beloning omdat je de vorige hebt uitgespeeld. En als je me nu wil excuseren, ik ga eens kijken wat de Mutant Mudds Collection mij te bieden heeft.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password