De week van Gamebrain [#11]

Enkele weken terug begonnen we onze week van gamebrain nog met te zeggen hoe fijn het is om binnen te zitten met dat regenweer. Deze week laat ons voelen dat er stilaan een heel ander seizoen op komst is en was het eerder zweten geblazen. Hoe dan ook, op tijd en stond zal er elke week wel gegamed worden en dat willen we weer heel graag met jullie delen.

Kevin

Voorbije week heb ik vooral doorgebracht op mijn PS4. Mijn VR-bril is nog eens afgestoft aangezien ik een nieuwe game mocht testen genaamd ‘Killing Floor: Double Feature’. Mijn reviewartikel staat ondertussen trouwens online. Voor degene die geen tijd heeft om dit na te lezen kan ik alleen maar samenvatten dat deze game, die eigenlijk bestaat uit 2 games, mij wel heeft weten te entertainen. Ik ben dan misschien niet de grootste fan van games zonder verhaallijn maar soms klopt het plaatje er nu eenmaal door. Meer uitleg dus in mijn review.

Verder heb ik eindelijk een game gevonden en gekocht die mij al langer de ogen uit stak. Een relatief onbekende game met als titel ‘Fairy Fencer F: Dark Advent Force’ stond enkele weken terug in promotie in de PS-store. Deze game, en zijn voorloper op de PS3 genaamd ‘Fairy Fencer F’ stonden op de bijzonder korte lijst van reeds uitgebrachte games die ik nog doodgraag wil toevoegen aan mijn verzameling. Enkele maanden terug zag ik van beide games wat gameplay op youtube en wist mij te overtuigen dat beide games mij zouden overweldigen. Nu ik het tweede deel heb gevonden en gekocht wil ik er zo snel mogelijk werk van maken om te kijken of mijn verwachtingen werkelijkheid worden. Meer hierover in de nabije toekomst!

Nolan

Deze week is het mij gelukt om “Vampyr” uit te spelen. En dit zelfs al op pacifist mode. Dat wil zeggen dat ik het hele spel heb uitgespeeld zonder één iemand te vermoorden. Aangezien je grootste bron van experience het vermoorden van mensen is, bleek dit wel een hele uitdaging te zijn. Met veel grinden en zoeken naar alle hints van alle NPC’s slaagde ik er toch in om mijn level hoog genoeg te houden om mee te kunnen gaan in het verhaal. En wat een pareltje was dit. Grafisch hoort hij misschien niet mee bij de toppers, maar op vlak van storytelling en lore is dit echt een meesterwerk. Tijd dus om aan mijn tweede playthrough te beginnen, waar ik iedereen lekker kan gaan uitmoorden.

Naast “Vampyr” heb ik mij ook nog eens bezig gehouden met een guilty pleasure. Namelijk “Yu Gi Oh: Legacy Of The Duelist”. In mijn jongere jaren ging bijna al mijn zakgeld naar het kopen van boosterpacks om zo mijn ultieme deck samen te stellen. Nu ik wat ouder en volwassener ben, moet ik mijn geld ook gaan spenderen aan saaiere dingen zoals huur en dergelijke, waardoor deze hobby uiteindelijk is stopgezet. Met “Legacy Of The Duelist” kan ik wel mijn jeugd nog eens herbeleven door decks samen te stellen uit alle reeksen van Yu Gi Oh. Als je na het zoeken van de perfecte kaarten je deck hebt kunnen samenstellen, kan je deze ook testen tegen andere spelers dankzij de multiplayer. Een spel waar ik dus nog vele uren in zoet ga zijn.

 

Kevin
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password