De week van Gamebrain [#10]

De meeste onder ons zijn vandaag gaan stemmen. Volgens de een pure tijdverspilling, voor de andere dan weer hét moment om iets te betekenen voor de toekomst. Voor sommige van ons? Een extra motivatie om vroeger op te staan om wat te kunnen gamen! Maar niet enkel vandaag werd er gegamed, ook de rest van de week hadden we wat gameplezier uiteraard!

Niels

Die fameuze backlog, we kennen hem allemaal en ieder van ons heeft er wel enkele titels opstaan die we als eerste willen afwerken. Ook ik heb er meerdere zo, en toch voel ik mij soms aangetrokken tot andere titels. Wie deze artikels wat volgt, weet dat ik een tijdje terug Blaster Master Zero 2 op de Nintendo Switch heb aangekocht, en dat ik er weg van was. Eindelijk heb ik de laatste wereld er door weten te jagen deze week en kon ik het einde dan ook aanschouwen. Ik heb eerlijk gezegd enorm genoten van dit vervolg, maar toch voelde het wat korter en eenvoudiger aan dan zijn voorganger. Nog steeds speel je met Jason die, samen met Eve, in hun tank “Sophia the 3rd” van planeet naar planeet reist. Dit spel speelt zich af vlak na de vorige game. Eve blijkt geïnfecteerd te zijn en je doel is om haar naar haar thuis planeet te brengen om een geneesmiddel te vinden. Het spel is opgedeeld in 2 speel stijlen. In de eerste speel je voornamelijk met Sophia in een sidescrolling 2D opzet, op het gedacht van Metroid, met verschillende mogelijk paden en geheimen links en rechts. Ook kom je overal grotten tegen waar Jason alleen in moet gaan. Hierin speel je vanuit een topview, waar je met Jason’s geweer je vijanden te lijf gaat.

Verder ben ik nog steeds bezig met Final Fantasy XII, en het begint goed te vorderen. Momenteel ben ik nog wat side quests aan het doorlopen om toch maar niet teveel goede zaken links te laten liggen. Maar het einde van het hoofdverhaal begint ook te naderen heb ik zo het gevoel. Ik snap nu minder en minder waarom ik niet zoveel liefde aan dit spel schonk destijds toen het voor het eerst uit kwam op de PS2, maar ik ben er nu verandering in aan het brengen! Ik hou jullie wel op de hoogte wanneer ik ook hier het einde van het verhaal mag aanschouwen, maar ik gok dat het niet voor de komende week zal zijn. Want ja, er zitten nog andere leuke titels in die backlog die ook schreeuwen om gespeeld te worden…

Kevin

Afgelopen weekend heb ik, in een spontane bui een retrospective gemaakt van één van mijn favoriete games uit het PS1-tijdperk. CTR was voor mij een game van onschatbare waarde en deed mijn console erg vaak warm draaien. Tot enige tijd geleden kreeg ik zelfs nog regelmatig volk over de vloer dat speciaal langs kwam voor die specifieke game. Met de remake die eraan staat te komen was het dus zeker een artikeltje waard. Lees deze gerust hier.

Verder heb ik 2 nieuwe games in mijn bezit die ik volop aan het testen ben. De eerste is de eerste titel van de Assassins creed reeks die zijn baan naar de Switch gevonden heeft. Ik heb het over de AC3 + AC3 liberation remastered version. Hoewel er nog recent een artikel van op onze site is gekomen voor de PS4 vind ik het zeker de moeite om deze game even onder de loep te nemen. Het feit dat deze succesvolle serie (met ups en downs) zijn baan heeft gevonden naar de switch is, naar mijn mening, niet te negeren.

Verder speel ik momenteel via mijn VR-bril op mijn PS4 de game ‘killing floor double feature’. Deze zombie-killing shooter bezorgt me op het moment grijs haar op de beste manier mogelijk. Meer hierover in mijn komende review!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password