Sony onthult de nieuwste generatie Playstation VR-controllers

De nieuwe controllers zijn in ontwikkeling voor de volgende generatie vr-brillen voor PlayStation 5. De controllers kennen een bolvormig ontwerp, met verschillende knoppen. Zo bevatten beide twee gezichtsknoppen, een optieknop, een grijpknop aan de binnenzijde en een analoge stick.

Sony vertelt verder een aantal eigenschappen van de controllers uit. Haptic feedback – een precieze trilfunctie – en adaptive triggers – triggers die weerstand bieden – uit de DualSense-controller worden overgenomen.

Nieuw is vingerdetectie. Dat houdt in dat de controllers de plaatsing van vingers kunnen registreren, zonder dat daarvoor knoppen voor worden ingedrukt. Volgens Sony maakt de optie meer natuurlijke gebaren tijdens het spelen mogelijk.

Tot slot legt het bedrijf uit dat de controllers via een ring aan de onderzijde  worden geregistreerd door de aankomende vr-bril, in plaats van een losse camera in de kamer.

Over de nieuwe vr-bril voor PlayStation 5 is verder nog weinig bekend. De next-gen headset biedt in ieder geval een hogere resolutie, een groter gezichtsveld en verbinding via één kabel. De vr-bril verschijnt niet in 2021.

Jeffrey
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password