De jacht is geopend! Monster Hunter Rise is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

De bekroonde en populaire Monster Hunter-serie bereikt vandaag een nieuw hoogtepunt met de wereldwijde release van Monster Hunter Rise voor de Nintendo Switch. Dit nieuwste deel in de action-RPG-franchise verplaatst spelers naar het kleurrijke Kamura Village, waar ze zich moeten voorbereiden op de snel naderende ramp die de Rampage wordt genoemd. Hunters kunnen de uitdagingen in deze game solo aangaan of samenwerkend met tot drie anderen spelers in de lokale of online coöpstand. Dankzij de flexibiliteit van het Nintendo Switch-systeem kunnen spelers nu altijd, overal en met iedereen op jacht gaan! Spelers die de game eerst willen uitproberen kunnen de gratis demo downloaden in de Nintendo eShop. De releasetrailer van Monster Hunter Rise vind je op het YouTube-kanaal van Nintendo België.
Om de dreiging van Rampage te overwinnen, moeten de jagers van Kamura slim gebruik maken van hun nieuwe Palamute-jachtgezellen en de “Wirebug”-grijpmogelijkheden, die beide goed van pas komen tijdens de spectaculaire gevechten waar de serie bekend om staat. Net als de geliefde “Katachtige” Palico’s volgen de nieuwe “hondachtige” Palamutes spelers op de voet. Palamutes kunnen spelers niet alleen tijdens gevechten bijstaan, ze kunnen de hunters ook op hun rug dragen om vluchtende monsters te achtervolgen en snel door de open werelden te reizen. Met de nieuwe Wirebugs kunnen spelers zich snel en handig in alle richtingen verplaatsen, terwijl spelers deze Wirebugs ook kunnen combineren met elk van de 14 soorten wapens om unieke “Silkbind Attacks” te creëren. Door monsters met deze nieuwe aanvallen schade toe te brengen, worden ze vatbaarder voor de nieuwe “Wyvern riding”-techniek, waarmee spelers tijdelijk monsters kunnen besturen om spectaculaire wendingen aan de gevechten te geven.
Wanneer spelers niet op jacht zijn in de vijf uitgestrekte omgevingen, zoals de Shrine Ruins, het Flooded Forest en de Sandy Plains, kunnen ze ook hordes gigantische monsters bestrijden in de nieuwe Rampage-missies die in Monster Hunter Rise debuteren. Tijdens deze missies moeten hunters samenwerken met de burgers van Kamura Village om hun verdedigingswerken voor te bereiden en de Stronghold-barricades te beschermen tegen troepen aanvallende monsters, inclusief de Apex-monsters die tijdens zo’n aanval kunnen verschijnen. Naast deze nieuwe game-mode introduceert Monster Hunter Rise ook nieuwe “Switch Skills” voor elk wapen. Door deze nieuwe, vrijspeelbare skills uit te wisselen met bestaande Silkbind-acties of gewone aanvallen, kunnen spelers gloednieuwe combo’s en strategieën creëren die perfect in hun speelstijlen passen.
Monster Hunter Rise biedt diverse nieuwe functies om de jachtpartijen met andere spelers te verbeteren. Zo worden de dynamische moeilijkheidsgraden voor de multiplayer automatisch aangepast wanneer nieuwe spelers een hub-quest binnenkomen en verlaten. Met de nieuwe “Hunter Connect” -functie kunnen spelers tags maken met hun doelen en speelstijl, zoeken naar andere spelers met dezelfde tags of vrienden uitnodigen voor tags waar ze zich bij hebben aangesloten. Na het voltooien van een multiplayer-quest, kunnen spelers de andere hunters in hun groep ook een ‘like’ geven, waardoor de kans groter wordt dat ze elkaar een volgende keer tijdens de matchmaking zullen vinden.
Net als bij eerdere delen in de serie, krijgt Monster Hunter Rise na de lancering nog flink wat gratis extra content. De eerste gratis update verschijnt eind april en levert diverse nieuwe monsters, waaronder de terugkerende favoriet Chameleos, een grillige Elder Dragon die graag de boel op zijn kop zet, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. De releasetrailer bevestigde dat ook Apex Rathalos deel uitmaakt van Title Update 1. Meer informatie over deze en andere updates wordt in de komende maanden onthuld.
Naast de standaardeditie (fysiek en digitaal) van Monster Hunter Rise verschijnt een speciale digitale Deluxe-editie die behalve de standaardeditie van de game een voucher bevat die spelers kunnen inwisselen voor extra in-game-content, zoals de “Kamurai” ‘full layered’ pantser-set, exclusieve gebaren, cosmetische items en meer.
De bekroonde en populaire Monster Hunter-serie bereikt vandaag een nieuw hoogtepunt met de wereldwijde release van Monster Hunter Rise voor de Nintendo Switch. Net als bij eerdere delen in de serie, krijgt Monster Hunter Rise na de lancering nog flink wat gratis extra content. De eerste gratis update verschijnt eind april en levert diverse nieuwe monsters, waaronder de terugkerende favoriet Chameleos, een grillige Elder Dragon.
Jeffrey
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password