Creatief directeur Mikael Hedberg vertelt over Alone in the Dark in de nieuwe Fear Fest trailer

Nu Alone in the Dark deel uitmaakt van IGN’s & Feardemic’s Fear Fest, had Pieces Interactive’s Creative Director & Writer Mikael Hedberg (SOMA, Amnesia) een aantal interessante inzichten te delen in zijn interview:
Alone in the Dark wil iets bekends bieden aan oude spelers en aan de andere kant iets fris aan nieuwe spelers. Geen gemakkelijke taak met al zes van die spellen op de markt! In zijn interview benadrukt Mikael Hedberg nogmaals dat Alone in the Dark niet bedoeld is als een vervolg en ook niet als remake, maar eerder als iets nieuws in de zin van oude dingen uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Gewoon een liefdesbrief aan het origineel. Alone in the Dark probeert niet iets compleet nieuws of een heruitvinding te zijn.

“We willen behouden wat er is”, zegt Mikael. Met Alone in the Dark wil de studio meer het “freaky gevoel” van de oude games eren dan het proberen na te maken. Ondanks dat Alone in the Dark de griezelige essentie probeert te vangen, zal het spelers een compleet nieuw verhaal bieden, inclusief een fantastische sterrencast met Jodie Comer en David Harbour!

Mikael vertelt verder over de samenwerking met Jodie en David, “Ze zijn fantastisch […]”, en hoe ze de hoofdrolspelers Edward en Emily tot leven brachten. Oorspronkelijk waren de personages meer als duo geschreven, maar Jodie deed geweldig werk door verdriet en tragedie in haar personage Emily te brengen, waardoor de route een beetje veranderde. Mikael zegt dat ze allebei hun personages interessanter hebben gemaakt dan hij had verwacht!

Alone in the Dark is een liefdesbrief aan het baanbrekende origineel dat je een beklemmend verhaal laat beleven door de ogen van een van de twee hoofdpersonen: speel als Edward Carnby of Emily Hartwood in deze heruitvinding van de klassieke survival horror game waar Psychological Horror Southern Gothic ontmoet. Verken de omgeving, vecht tegen monsters, los puzzels op en onthul de ongemakkelijke waarheid over Derceto Manor.

Alone in the Dark wordt ontwikkeld door Pieces Interactive in Zweden en komt op 16 januari 2024 naar de pc, Xbox Series S/X en PlayStation 5.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password