Command & Conquer Remastered toont nieuw Construction Yard

In november vorig jaar werden Command & Conquers remasters aangekondigd, te beginnen met remasters van Command & Conquer: Tiberian Dawn, de eerste game in de reeks, en Command & Conquer: Red Alert. Nu is aangekondigd dat de pre-productie fase er zo goed als op zit en dat wordt gevierd met het vrijgeven van artwork van het opgepoetste Construction Yard, het elementaire gebouw in een basis waar al de rest uit voortkomt.

De nieuwe versie voelt vertrouwd aan, wat natuurlijk de bedoeling is. Men wil de authenticiteit van het originele ontwerp bewaren, maar waar mogelijk worden wat extra details toegevoegd, zij het op basis van ander authentiek bronmateriaal. Het blauwe patroon dat hier te zien is op de poort bijvoorbeeld was niet aanwezig in het originele in-game model, simpelweg omdat zulke details destijds niet konden worden weergegeven, maar in een cinematic was het patroon wel te zien en dus werd het hier ook toegevoegd.

Voor de remasters werkt EA samen met Petroglyph Games, waar nog heel wat veteranen van Westwood Studios actief zijn. Zo zijn Joe Bostic (co-creator Command & Conquer en lead programmer voor Tiberian Dawn en Red Alert), Steve Tall (lead programmer Red Alert), Ted Morris (community manager) en Mike Legg (audio) van de partij. Ook Frank Klepacki is voor de gelegenheid teruggekeerd. Hij is de componist van heel wat iconische Command & Conquer muziek.

Een releasedatum voor de remasters is nog niet bekend en evenmin is bekend hoe stevig de remasters zullen zijn, maar duidelijk is alleszins dat EA hiermee een eerste stap wil zetten richting de glorieuze terugkeer van Command & Conquer naar pc.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password