Belgische gamesector krijgt belastingsvoordeel

De Belgische overheid is van plan om de Belgische gamesector een duwtje in de rug te geven. Er is namelijk een beslissing genomen voor het invoeren van een zogenoemde “tax shelter”, een belastingsvoordeel voor wie investeert. Investeerders kunnen zo een aanzienlijk deel van hun investering aftrekken van de belastingen. Tel daar nog eens de mogelijke winst van een game bij en investeren in Belgische games wordt dus een stuk aantrekkelijker.

Natuurlijk krijgen investeerders dat belastingsvoordeel niet zomaar. 90% van de investering moet in België zelf gebeuren en 70% moet naar de feitelijke productiekosten gaan. Op die manier zorgt men ervoor dat het geld goed terecht komt en bovendien ook de Belgische economie stimuleert.

Hoewel het principe van het belastingsvoordeel nu is goedgekeurd, moet er wel nog over gestemd worden in het parlement. Ook Europa moet het plan nog goedkeuren. Verwacht wordt echter dat dit geen problemen zal opleveren en dat de maatregel komende zomer al van start kan gaan.

In de Belgische gamesector zijn zo’n 800 mensen actief. In 2010 bedroeg de omzet nog maar 2 miljoen euro, terwijl dat in 2018 al 45 miljoen euro was.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password