Begin een onvergetelijke reis in Final Fantasy VI, vanaf 23 februari verkrijgbaar voor Steam en mobile

Square Enix maakt vandaag bekend dat het langverwachte zesde deel in de Final Fantasy pixel remaster-serie,Final Fantasy VI, op 23 februari verschijnt voor Steam en mobiele platformen. Fans kunnen deze geliefde RPG als 2D pixel remaster op een verbeterde manier beleven, met vernieuwde graphics en audio.

Final Fantasy VI verscheen oorspronkelijk in 1994 voor het Super Nintendo Entertainment System en biedt alle magie van het origineel. De nieuwe versie heeft diverse verbeteringen voor een gebruiksvriendelijkere ervaring. Spelers beleven een tijdloos verhaal dat volgt op de War of the Magi, die het land in puin legde en ervoor zorgde dat alle magie uit de wereld verdween. Duizend jaar later heeft de mensheid de wereld opnieuw opgebouwd met behulp van machines en technologie – totdat Terra opduikt, een meisje dat over mysterieuze krachten beschikt. In een poging deze krachten als wapen te gebruiken, heeft het kwaadaardige rijk haar tot slaaf gemaakt, wat leidt tot een noodlottige ontmoeting tussen Terra en een jongeman genaamd Locke. Hun spannende ontsnapping uit de klauwen van het rijk zet een reeks gebeurtenissen in gang die ontelbare levens zal raken en tot één onvermijdelijke conclusie leidt.

Final Fantasy VI wordt beschouwd als een van de meest geliefde games in de Final Fantasy-serie. De game stuurt spelers op reis met een divers gezelschap speelbare personages, elk met hun eigen verhalen, doelen en lotgevallen. Spelers kunnen vaardigheden, spreuken en summons van hun teamgenoten aanpassen met het hooggeprezen magicite-systeem. Daarnaast kunnen spelers genieten van vele verbeteringen en updates voor Final Fantasy VI, inclusief:

  • Bijgewerkte 2D-pixel-graphics, met iconische FINAL FANTASY-pixelontwerpen van de oorspronkelijke artist en huidige mede-ontwikkelaar Kazuko Shibuya.
  • Prachtige nieuwe arrangementen van de soundtrack, samengesteld onder toezicht van de originele componist Nobuo Uematsu.
  • Verbeterde gameplay, inclusief gemoderniseerde gebruikersinterface, auto-gevechtsopties en meer.
  • Quality-of-life-verbeteringen en diverse extra’s zoals het bestiarium, de illustratiegalerij, de muziekspeler en de mogelijkheid om op elk moment te saven.

Wie Final Fantasy V aanschaft op Steam ontvangt diverse vroege-aanschafbonussen, inclusief vier wallpapers, vijf muziektracks en 20% korting. De wallpapers, timelapse muziektracks, die beginnen als de originele tracks maar geleidelijk overgaan in de nieuwe arrangementen, en een instrumentele muziektrack zijn verkrijgbaar via vroege aanschaf of de bundel op Steam. Het betreft de volgende tracks:

  • The Decisive Battle (Timelapse Remix)
  • Terra’s Theme (Timelapse Remix)
  • Searching for Friends (Timelapse Remix)
  • Locke’s Theme (Timelapse Remix)
  • Aria di Mezzo Carattere (instrumentaal)

Alle zes games van de pixel remaster-serie zijn gebundeld te koop als de Final Fantasy I-VI-bundel voor nog meer korting. Final Fantasy I tot V zijn tot 23 februari ook met korting apart te koop voor mobile en Steam. Meer informatie over de bundel en elke titel is beschikbaar op Steam, de App StoreGoogle Play en Amazon App Store.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password