Anno 1800 waarschijnlijk exclusief op Epic Games Store

Het is nog niet bevestigd, maar het kan zijn dat Anno 1800 ook een Epic Exclusive wordt. De game zou in eerste instantie te downloaden zijn via Steam zodra deze uitkwam, maar de verkoop op het platform wordt na de releasedatum van 16 april alweer stopgezet.

“De verkoop van Anno 1800 op Steam wordt stopgezet na 16 april omdat de uitgever heeft besloten het spel exclusief in een andere pc-winkel uit te brengen”, is op de Steam-pagina van de game te lezen. Steam geeft wel aan dat de game gewoon via Steam verkrijgbaar is voor de mensen die hem al hadden aangeschaft.

Een exclusieve pc-winkel kan hinten naar de Epic Games Store. Het zou niet de eerste keer zijn dat een game vlak voor de lancering overstapt naar Epic. Dit is bijvoorbeeld ook gebeurd bij Metro Exodus en The Division 2, twee games die beide als AAA-games gezien worden. De laatste game waarvan bekend is dat deze is overgestapt is Borderlands 3. Daarnaast heeft Epic, toen The Division 2 overstapte, aangegeven dat er meer titels van Ubisoft naar de Epic Game Store komen. Het ging om titels die komend jaar uit zouden komen en Anno 1800 voldoet aan die criteria.

Veel gebruikers zijn niet blij met de keuze om games exclusief te maken voor de Epic Game Store. Zowel bij Metro Exodus als bij Borderlands 3 werden de voorafgaande games gebombardeerd met negatieve recensies. Gebruikers wilden via deze weg kenbaar maken dat ze het niet met deze beslissing eens waren.

Waarom Steam-gebruikers zo kwaad zijn heeft uiteenlopende redenen. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang dat Epic gebruik maakt van spionage en anderen vinden het weer onhandig dat ze geen gebruik kunnen maken van Steams voorzieningen, zodra ze de Epic Launcher openen. Bovendien zijn mensen bang dat dit het einde is van het Steam-tijdperk en dat het aanschaffen van pc-games in de toekomst via allemaal verschillende kleine sites moet. Dit maakt pc-gamen toch iets onhandiger.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password