Alliance Rogue wint spectaculaire finale en wordt Europees kampioen Splatoon 2

Na maanden van spannende Splatoon 2-competities, kwamen de 12 beste teams uit heel Europa in het finaleweekend van 9 en 10 maart bijeen in Parijs om te strijden om het om het Splatoon 2 European Championship 2018-2019. Tijdens de spectaculaire finale van het thuisspelende Alliance Rogue tegen de heersende Europese kampioen BackSquids, wist het Franse team te zegevieren, een knappe revanche nadat ze vorig jaar tijdens de halve finale door het Duitse team waren verslagen.
Beide teams zegevierden de afgelopen maanden in hun nationale toernooien en haalden de groepsfase van zaterdag door andere topteams uit heel Europa te verslaan. In de eerste halve finale van zondag zegevierde BackSquids met 3-0 over het Spaanse squadron Polarized, terwijl Alliance Rogue het sterke Noordse team Ämpäri Gang wist te verslaan. Tijdens de zinderend spannende best-of-seven finale, behaalde het Franse viertal de overwinning met een 4-1 score, na een nipte Tower Control-overwinning op MakoMart. Onder daverend applaus van het Franse publiek ontvingen Gray, Erza, Sorin en Kiver de trofee, de Europees kampioenenjerseys en exclusieve goudkleurige Nintendo Switch Pro-controllers met Splatoon 2-thema.
Belgisch kampioen Overtime heeft zijn beste tentakel voorgezet tijdens het European Championship. In de groepsfase op zaterdag 9 maart werden ze verslagen door Alliance Rogue. Ze zijn vervolgens alsnog tweede van de groep geworden met een knappe 2-0 overwinning op het Italiaanse Ninplayers.
Splatoon 2-spelers van alle ervaringsniveaus die zijn geïnspireerd door de beste spelers van Europa zijn van harte welkom om deel te nemen aan de 4e Splatoon 2 Community Cup, die op zondag 24 maart zal plaatsvinden. Op de Splatoon 2 tournaments-website kunnen spelers eenvoudig hun eigen teams samenstellen, nieuwe leden werven en deelnemen aan reguliere online toernooien* – voor de lol of voor de glorie! Spelers zonder teamgenoten kunnen zich gewoon aanmelden en naar de “Vind een team”-sectie gaan om vergelijkbare solo-splatters te vinden.
Voor een publiek van honderden Splatoon 2-fans uit heel Europa nam het Franse team Alliance Rogue revanche voor de halve finale van vorig jaar tegen BackSquids door hun Duitse tegenstanders met 4-1 te verslaan in de grote finale van het European Championship Splatoon 2 Seizoen 2018-2019.
Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bij Game Mania, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password