Alles en iedereen kan gebeuren in de ingenieuze, verhalende, op kaarten gebaseerde Foretales

Indie-ontwikkelaar Alkemi onthult in samenwerking met Dear Villagers met trots hun aankomende verhaalgedreven kaartspel, Foretales. Foretales wordt deze zomer verwacht op PC en Nintendo Switch en is een nieuw soort kaartspel waarin verhaal en experiment samengaan met decksploration-mechanics.
Foretales vertelt het verhaal van een instortende wereld die verdoemd is door een duistere profetie. Je kruipt in de huid van de vogeldief Volepain en moet je gezelschap samenstellen door te kiezen uit een selectie antropomorfe personages, variërend van de tijgerboogschutter Léo, tot de gorilla Karst, tot de olifant Isabeau en de papegaai Pattenbois. Gebruik de unieke vaardigheden van elk personage in combinatie met verbruikskaarten om je een weg te banen door een enorme variëteit aan gescripte ontmoetingen en situaties. Kies of je een scenario sluipend benadert, een list verzint, handel drijft of ouderwets met de vuist op tafel slaat.

Speel het verhaal meerdere keren door om alle verhaaltakken vrij te spelen, meerdere oplossingen voor één probleem te vinden en misschien een manier te ontdekken om te bereiken wat eerst onmogelijk leek. Experimenteer met verschillende kaartassociaties en schrijf je eigen verhaal met je eigen morele waarden.
Foretales’ op het tafelblad geïnspireerde mechanica wordt tot leven gebracht door een prachtige illustratieve kunststijl die herinnert aan de klassieke 2D-animatie van Disney’s gouden tijdperk. De sfeer wordt versterkt door een soundtrack van de legendarische componist Christophe Héral, bekend van Beyond Good & Evil en Rayman Legends, terwijl de veelzijdige karakteracteur Travis Willingham (wiens IMDB-profiel zo uitgebreid is dat we niet eens zouden weten waar te beginnen) zijn gewaardeerde vocale talenten aanbiedt als de verteller.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password