Abonnementsservice Apple Arcade lanceert met meer dan 100 games

Apple lanceert ergens deze herfst de abonnementsservice Apple Arcade. Er staan meer dan honderd games voor de lancering gepland.

De dienst, die beschikbaar komt op iPhone, iPad, Mac en Apple TV, krijgt een gecureerd aanbod aan spellen die spelers naar hun apparaat kunnen downloaden via de App Store. Daardoor zijn de games ook offline speelbaar. Games op deze service hebben geen advertenties of in-app aankopen. Een prijs voor de service is nog niet bekend, maar wel dat tot en met zes familieleden één abonnement kunnen delen.

Het bedrijf kondigde tijdens de presentatie eerder vandaag al diverse games aan, waaronder een vervolg op de sci-fi point ‘n’ click-game Beneath a Steel Sky, genaamd Beyond a Steel Sky. Deze game komt ook naar consoles en pc. Ook Klei Entertainment’s Hot Lava, Mistwalker’s Fantasian, Giant Squid’s (Abzu) The Pathless, Lego Brawls, Sonic Racing, Simogo’s Sayonara Wild Hearts, Little Oprheus van The Chinese Room, WayForward’s Spidersaurs, Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm en Finji’s Overland. Verder zouden onder andere Will Wright (De Sims) en Ustwo Games (van Monument Valley) aan exclusieve games werken.

Apple gaat samenwerken met diverse uitgevers en studio’s om games exclusief naar Apple Arcade te brengen. Met exclusief bedoelt Apple hoogstwaarschijnlijk games die niet op Android verkrijgbaar zijn. Een lanceringsdatum voor de service is nog niet bekend, maar Apple Arcade moet ergens dit najaar in meer dan 150 landen lanceren. Het is niet bekend of Nederland daar onder valt.

Apple kondigde verder ook een betaalde streamingdienst genaamd Apple TV+ aan, waarop exclusieve programma’s en films van onder andere Steve Carell, Steven Spielberg en Oprah Winfrey komen. Apple TV+ moet ook ergens deze herfst in honderd landen lanceren. Verder komt Apple met nieuwe AirPods met een draadloos doosje om ze op te laden, een nieuwe iPad Air en iPad Mini en een eigen creditcard genaamd de Apple Card.

Dennis
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password